Kommunen vil undersøge fordele og ulemper ved borgerombudsmand

Billund Kommune vil nu undersøge nærmere, om det vil være en idé at ansætte en borgerrådgiver.

Kommunen vil undersøge fordele og ulemper ved borgerombudsmand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billund Kommune vil nu søge erfaringer hos andre kommuner, der har eller har haft ansat en borgerombudsmand. Derefter vil det blive besluttet, om Billund skal have en lignende person.

Billund Kommune: Vil det være en god idé, hvis Billund Kommune ansætter en såkaldt borgerombudsmand, som kan gøre det lettere for borgerne at finde vej ind i det kommunale system? Og hvilken funktion skal vedkommende i givet fald have? Det er spørgsmål, som Billund Kommune nu vil gå på opdagelse i andre kommuner for at finde svar på.

I forbindelse med indgåelsen af budgettet for 2018 blev forligspartierne enige om, at det skulle undersøges, om en ansættelse af en borgerombudsmand kunne være en idé. Politikerne i økonomiudvalget har nu haft et oplæg med flere alternative løsninger på bordet, men den endelige beslutning er blevet udskudt, indtil der er noget mere viden på området.

- Vi vil ud og have noget mere information fra nogle af de kommuner, som allerede har indført det. Der er ingen af os, som ved, hvad vi får ud af det, så derfor er det en god idé at få noget mere information om det. Derfor vil vi ud og besøge nogle andre kommuner og gerne nogle, som gør det lidt forskelligt, siger borgmester Ib Kristensen (V).

På herrens mark

En borgerombudsmand eller borgerrådgiver kan have mange forskellige funktioner. Vedkommende kan være fuldtidsansat, eller det kan være en person, som i forvejen er ansat i forvaltningen.

- Vi er lidt på herrens mark og ved ikke helt, hvad vi skal. Derfor er der ikke nogen grund til, at vi eksperimenterer, når andre kommuner sidder med den viden. Og de er heldigvis gode til at dele, siger Ib Kristensen.

Kommunen vil undersøge fordele og ulemper ved borgerombudsmand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce