Nicki fra Filskov er danmarksmester i entreprenørskab

31-årige Nicki Grønkjær Jensen fra Filskov har sammen med tre studiekammerater vundet DM i entreprenørskab. Privatfoto

Nicki fra Filskov er danmarksmester i entreprenørskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nicki Grønkjær Jensen har sammen med tre medstuderende sikret en salgskanal for håndarbejde for enlige mødre i Uganda. Det gav et DM i opfindsomhed og 50.000 kr.

Filskov: 31-årige Nicki Grønkjær Jensen fra Filskov og tidligere elev på Grindsted Gymnasium har sammen med tre studiekammerater fra Erhvervsakademi Aarhus vundet DM i entreprenørskab og 50.000 kroner med en virksomhed, der hjælper ugandiske mødre med at sælge deres håndarbejde til hele verden. De fire har etableret en salgskanal for enlige, afrikanske mødre, så de kan sælge deres håndarbejde og sikre sig en stabil indtægt. Prisen blev overrakt af H.K.H. Kronprins Frederik hos Dansk Erhverv i København.

Mødrene laver smykker, tasker, salatbestik, kurve og andre accessories. Det køber de fire studerende og sælger videre online. En del af virksomhedens overskud går til forældreløse, afrikanske børn, der får betalt deres skolegang og lægehjælp.

- Med de penge, vi har vundet, kan vi gøre rigtig meget godt, siger Nicki Grønkjær, der er i gang med en professionsbacheloruddannelse i innovation og entrepreneurship.

Fodboldtræner

Ideen til virksomheden fik Nicki Grønkjær Jensen, da han efter gymnasiet tog til Uganda for at arbejde som frivillig på et børnehjem. To måneder blev til halvandet år. Herefter flyttede han til Kampala, hvor han bl.a. startede en grisefarm og trænede to forskellige foldboldhold med børn fra hovedstadens udsatte områder. Flere år senere mødte Nicki nogle hårdtarbejdende enlige mødre med et tydeligt talent for at fremstille håndlavede smykker og andet håndarbejde. Her fik Nicki den ide, at han kunne købe det til en fast, fair pris og sælge det videre.

I alt havde 20 hold studerende fra forskellige videregående uddannelsessteder i hele Danmark kvalificeret sig til finalen i DM i entreprenørskab. Holdene dystede i flere kategorier. De unge iværksætterspirer skulle have styr på både idé, markedsresearch, forretningsplaner, konkurrenter og meget mere. De fire studerende fra Aarhus vandt både samlet og i deres kategorier. Prisvinderne skal nu repræsentere Danmark ved EM i entreprenørskab i Riga 25.-27. juni.

Nicki fra Filskov er danmarksmester i entreprenørskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce