Indvielse af den nye Skjern Å

"Den nye Skjern Å" ved hastrup Mølle. Foto: Vejle Kommune

Indvielse af den nye Skjern Å

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hastrup: Gennem de seneste måneder har der været arbejdet med en omlægning af Skjern Ås løb ved Hastrup Mølle.

Nu er arbejdet ved at være færdigt og onsdag 27. juni er der arrangeret indvielse af ikke blot det nye åløb, men af hele projektet. Det har blandt andet givet dyrelivet fri adgang til 42 kilometer vandløb.

Det er sket ved at fjerne en 1,6 meter høj opstemning i Skjern Å. Det har medført, at der er håndteret omkring 12.000 kubikmeter opgravet jord og slam. Der er også blevet brugt 2000 kubikmeter stenmateriale i forbindelse med anlæg af åens nye løb.

Her er der blevet gravet 540 meter nyt vandløb rundt om den gamle møllesø. Samtidig er åbunden under vejbroen over åen blevet sænket, så der nu er fri passagen for trafik i kano.

Projektet er gennemført af Vejle Kommune med støtte fra Den Europæiske Union, Den Europæiske Hav- og Fiskerifond og den danske stat. Og ikke mindst med vilje fra den berørte lodsejer.

Indvielsen finder sted klokken 15 med taler af både formanden for kommunens natur- og miljøudvalg Karl Erik Lund og fiskeriminister Eva Kjer Hansen. Efter talerne serveres der pølser, øl og vand. Bagefter kan man gå en tur langs den nye Skjern Å.

Indvielse af den nye Skjern Å

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce