Klæd de små på til at komme sikkert rundt i trafikken

Snart slippes en masse små nye trafikanter ud på vejene selv, når skolen atter starter. Derfor er det godt at lære - eller repetere - hvordan man sørger for at blive set af de store køretøjer, mener arrangørerne. Arkivfoto Christina Møgelvang Mosegaard

Klæd de små på til at komme sikkert rundt i trafikken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Egtved 4H og lastbilchauffør Jan Holm arrangerer for tredje gang en dag, hvor børn og voksne kan lære, hvordan de passer på sig selv i trafikken.

Egtved: Første skoledag venter lige rundt om hjørnet, og det betyder også, at mange små trafikanter igen finder ved ud i trafikken. Men hvordan er det nu lige, de små cyklister placerer sig rigtigt i forhold til store lastbiler eller andre store køretøjer, så de er sikre på at blive set?

- Mange bliver overrasket over, hvor mange blinde vinkler der faktisk er i sådan en lastbil, når de kommer op og sidde i sådan en, fortæller Anders Løkkegaard Madsen, der er formand for Egtved 4H.

Foreningen, der laver forskellige aktiviteter for børn, har for tredje år i streg sammen med lastbilchauffør Jan Holm sat sig for at gøre en indsats for at øge børnenes bevidsthed og trafiksikkerhed. Og forklaringen er enkel.

- Vi gør det simpelthen for at redde liv. Kan vi måske være med til at redde bare ét liv, fordi vi får lært børnene, hvordan de passer på sig selv i trafikken, er det fantastisk, siger han.

Helt konkret har parterne lavet et arrangement søndag 12. august fra klokken 10 til 15, hvor børn og voksne kan komme forbi området ved JK Pavilloner, Nydamsvej 3, og blive meget klogere. Der vil blandt andet være lastbiler og en traktor, som man kan komme op at sidde i, så man ved selvsyn kan opleve, hvor svært det kan være at få øje på en lille cyklist i de store sidespejle.

Mange bliver overrasket over, hvor mange blinde vinkler der faktisk er i sådan en lastbil, når de kommer op og sidde i sådan en.
Anders Løkkegaard Madsen, Egtved 4H

Børn kan redde liv

En ambulance vil også være til stede, og her vil ambulanceredderen fortælle og demonstrere lidt grundlæggende førstehjælp. De fremmødte børn får blandt andet mulighed for selv at prøve kræfter med at give hjertemassage til en dukke.

- Børn kan faktisk også redde liv. De kan meget mere, end vi måske lige tror, hvis bare de ved lidt om, hvordan. De er super lærenemme og kan sagtens lære både at give mund til mund og hjertemassage, fortæller Anders Løkkegaard Madsen.

Sidste år kiggede over 100 børn forbi, og arrangørerne håber på mindst ligeså godt fremmøde igen i år.

- Det bliver en både lærerig og underholdende dag, så vi håber at se rigtig mange, lyder det arrangørerne.

Det er gratis at deltage. Alle børn får desuden en lille gave med hjem.

Klæd de små på til at komme sikkert rundt i trafikken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce