Golfklub fandt ny chefgreenkeeper indenbords

Trods næsten ubrudt tørke i tre måneder lever golfbanens greens op til deres navn. Det skyldes 200 sprinklere på overarbejde. - Vi kommer til at bruge 3-4 gange så meget vand i år som sidste år, siger Jelling Golfklubs nye chefgreenkeeper Lars Gilje. Foto: Leif Baun

Golfklub fandt ny chefgreenkeeper indenbords

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jelling Golfbane har haft mange gæstespillere i år, og tørken gør dem bedre end nogensinde.

Jelling: Jelling Golfklub har fået ny chefgreenkeeper. Og det skete uden at gå over Grejsåen efter en løsning. Et af klubbens egne medlemmer, Lars Gilje, der er 39 år et par uger endnu, har overtaget opgaven efter Kristoffer Harreby Vedel, som Vejle Golfklub hentede "hjem". Han havde tidligere været dér som elev.

Faktisk er der tale om et ret velforberedt skifte.

- Vi vidste godt, at Kristoffer nok ikke ville blive så længe. Derfor ansatte vi Lars Gilje som assistent i marts 2017. Han skulle sideløbende følge uddannelsen frem til 2020 med henblik på at tage over her, fortæller klubbens træner, Rasmus Baun Norup.

Uddannelsen er meget praktisk anlagt med arbejde i en klub og seks ugers skolegang om året.

Vil gøre klubmesterskaber til noget særligt
Det næste større arrangement i Jelling Golfklub er klubmesterskaberne. Klubben vil gøre dem til noget særligt i år. Der kommer en del ændringer. Normalt er det kun en mindre gruppe, der har chance for at vinde et mesterskab, men i år skal samværet være i fokus med en afvikling, der tilgodeser alle klubbens medlemmer. Både de sociale og sportslige værdier i klubben skal fejres. Mesterskaberne afvikles den 25. og 26. august.

Nyder at være på banen

Lars Gilje er fra Tørring, og har spillet i Jelling Golfklub siden 1996. Han har været elitespiller, men selv om han med egne ord ikke var dygtig nok til at blive professionel, har han altid nydt at være på en golfbane. Han er egentlig landinspektør, men familien skiftede retning i dens arbejdsliv på grund af et barns sygdom. Lars Gilje er uddannet landmåler og har arbejdet hos landinspektør Jens Bo i Vejle med blandt andet opmålingsopgaver i forbindelse med byggeriet Bølgen.

Han prøvede greenkeeperfunktionen for 15 år siden som studenterjob, og er meget tiltalt af udelivet. For fem år siden byggede familien hus på Grangaard Allé, så han har ikke langt til arbejde på nabomarkerne, som er golfbanens hul 1.

- Jelling Golfbane er meget naturskøn og har lidt af det hele - den er både skovbane og parkbane, og så har den det bølgende landskab med højdeforskelle ned mod ådalen, siger han.

200 sprinklere

Med ham selv skal der helst være 4-5 mand til at passe Jelling Golfbane. Med tørken i år er der helt usædvanligt ikke blevet slået græs på store dele af banen i to måneder. Men greens og udslagssteder har det fint takket være de omkring 200 sprinklere rundt om på banen.

- Vi bruger omkring 200 kubikmeter vand pr. døgn lige nu. Vi har tilladelse til ekstra forbrug i år og kommer til at bruge næsten fire gange så meget vand som normalt. Det kan vi heldigvis trække fra egenboring, siger Lars Gilje. Andre steder må man bruge vandværksvand, og det er dyrt. Eller hente vand fra damme, men de er jo også tørre på grund af tørken.

Tørken giver gode spillere

2018 har været et godt år for klubben, der har cirka 800 aktive medlemmer. Som andre klubber har den kørt kampagne med nedsat pris for gæstespillere. På dén konto har klubben øget indtjeningen med 100.000 kroner i år i forhold til sidste år. Udlejningen af golfbiler har allerede nu rundet totalen for hele 2017.

- Det her er trods tørken bedre end sidste år, hvor det bare sejlede væk, siger træner Rasmus Baun Norup.

Og tilføjer, at tørken giver gode spillere.

- Det skyldes, at tørken har gjort, at banen er som glas. Så når man slår ud, får man rul på bolden og kommer længere pr. slag, end man er vant til. Når der igen kommer græs i rough-områderne, vil der nok være nogle, der har svært ved at holde deres handicap, siger han.

Golfklub fandt ny chefgreenkeeper indenbords

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce