Politiker går imod butiksudvidelse - vil beskytte 140 år gammel bygning

Medlem af Vejle Byråd for de radikale, Torben Elsig-Pedersen, vil stemme imod lokalplanen, der giver Rema 1000 lov til at udvide. Sagen behandles af byrådet på onsdag. Arkivfoto: Mette Mørk

Politiker går imod butiksudvidelse - vil beskytte 140 år gammel bygning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Torben Elsig-Pedersen vil stemme imod, når lokalplanen om udvidelse af Rema 1000 skal behandles i byrådet på onsdag.

Jelling: - Jeg vil stemme imod udvidelsesplanerne. Jeg er meget ked af, at eneste løsning er at rive de pæneste, historiske bygninger ned hver gang der skal foretages udvidelser.

Sådan siger medlem af Vejle Byråd for Det radikale Venstre, Torben Elsig-Pedersen. Det sker i en kommentar til sagen, der er på vej gennem det politiske system. Mandag var den til behandling i økonomiudvalget under Vejle Byråd. Her stemte et flertal bestående af Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti for en anbefaling af udvidelsen, der vil koste nedrivning af et velholdt 140-årigt nabohus i Jelling, der i forvejen er præget af mange års nedrivninger uden erstatningsbyggeri.

I høringsrunden var der indsigelser fra naboer om gener fra trafikken af leverandører og kunder samt en protest imod nedrivning af huset, der kulturhistorisk har betydning som fødested for komponisten Oluf Ring.

Indsigelserne fik et af Venstres tre medlemmer af økonomiudvalget, Per Olesen, til at tage forbehold for sin stillingtagen.

Man kan nogen gange få den fornemmelse, at flere politikere ser det som en politisk opgave at bane vej for udvidelser for enhver pris. Men den holdning deler jeg ikke. Det er også erhvervslivets forpligtelse at være så forudseende, at det fra start planlægger på en sådan måde, at der er muligheder for at drive forretningen på sigt. Alternativt må man finde en ny placering.
Torben Elsig-Pedersen

Anden placering

Torben Elsig-Pedersen siger:

- Jelling har vel lært at leve med butikken i den nuværende størrelse og placering, men uanset hvor meget man holder af Rema - ja, jeg kommer der af og til også selv som kunde - så retfærdiggør det ikke en udvidelse, hvor vi jævner mere ned for at gøre plads til en udvidelse.

- Man kan nogen gange få den fornemmelse, at flere politikere ser det som en politisk opgave at bane vej for udvidelser for enhver pris. Men den holdning deler jeg ikke. Det er også erhvervslivets forpligtelse at være så forudseende, at det fra start planlægger på en sådan måde, at der er muligheder for at drive forretningen på sigt. Alternativt må man finde en ny placering.

Sagen er på byrådets dagsorden til endelig afgørelse på onsdag.

Politiker går imod butiksudvidelse - vil beskytte 140 år gammel bygning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce