Pas på børnene der de kommende dage skal begynde i skolen

Trafikkampagne og landsdækkende politikontorl skal gøre skolevejen sikrere for de mange tusinde nye skolebørn, der skal ud i trafikken. Forældrene tilbydes nu også et nyhedsbrev med gode råd til de første dage i trafikken. Privatfoto

Pas på børnene der de kommende dage skal begynde i skolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

91 kommuner - herunder også Billund Kommune - markerer med skilte langs skolevejen, at tusindvis af mindre og større børn nu igen vil være på vej til og fra skolerne.

Billund: En landsdækkende kampagne med skiltet "Børn på vej" bliver i disse dage sat op langs skolevejene. Skiltene er et synligt bevis på, at nu er sommerferien ved at være slut og tusindvis af mindre og større børn vil igen færdes til fods, på cykel, løbehjul med mere til og fra skole hver dag. Det stiller krav til trafikanterne om at vise ekstra hensyn.

Udover skiltene, der skal få trafikanterne til at vise ekstra hensyn, gennemfører politiet i hele landet også en lang række kontroller på skolevejene for at få flere til at overholde fartgrænserne og være opmærksomme.

- En del af børnene er nye i trafikken, og vi håber at skiltene vil være med til at minde alle trafikanter om at tage stort hensyn, sænke farten og være meget opmærksom, så alle kan komme sikkert til og fra skole, siger skolechef Morten Kirk Jensen, i en pressemeddelelse fra Billund Kommune.

Men kampagner og politikontrol gør det ikke alene.

En håndsrækning til forældrene

Som noget nyt tilbyder kommunerne, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden derfor i år en håndsrækning til forældrene, så de kan blive bedre klædt på til at lære børnene, hvordan man færdes sikkert i trafikken. Forældrene kan tilmelde sig et gratis nyhedsbrev med gode råd og øvelser, der er målrettet barnets alder.

På den måde får man løbende hjælp til at sætte fokus på de vigtigste områder, der kan være med til at sikre, at barnet er klædt bedst muligt på til at klare sig i trafikken.

Pas på børnene der de kommende dage skal begynde i skolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce