Annonce
Kultur

56-årig mor til seks trykkede på livets genstart-knap: Nu signerer hun bøger i Vejle

Anna Eckhoff lærte at skyde med maskingevær i det sydlige Irak. PR-foto: Anna Eckhoff
Anna Eckhoff efterlod sine seks børn i Danmark og drog ud til en stribe af verdens brændpunkter.
Annonce

Vejle: Hvad gør man, når man er 56 år og mor til seks, har mistet sin mand - og stadig har mod på nye eventyr?

Det er nok de færreste, der gør som Anna Eckhoff.

Hun trykkede simpelthen på den store "genstart"-knap, efterlod de to yngste, hjemmeboende døtre i Nordsjælland og drog ud til en række af verdens farligste steder. Det blev til job for blandt andet EU og FN i lande som Tunesien, Ingusjetien og Irak.

Hun har oplevet vejsidebomber og angreb fra Taleban og IS, og hun har såmænd også lært at skyde med maskingevær i Irak, hvor hun arbejdede i et minerydningsprojekt.

Alt det fortæller den i dag 73-årige Anna Eckhoff om i sin erindringsbog "Sporskifte - Et liv i verdens brændpunkter". På fredag 20. november kan du møde hende i Bog & Idé på Rådhustorvet i Vejle, hvor hun signerer sin bog fra klokken 16.

Og selv om fjordbyen er nok så fredelig, er det et besøg, livs-eventyreren ser frem til.

- Vejle er halvvejs min familieby, og det var min fars by. Min farfar, Axel Waldemar Christensen, var manufakturhandler i Vejle. Og efter hans alt for tidlige død drev min farmor, Anna Sophie, en parfumeriforretning i Nørregade. Hun var ret fremsynet, og selv hun var enke, sørgede hun for, at min far og min onkel blev studenter fra Vejle Latinskole, fortæller Anna Eckhoff.

Bog & Idé har også andre signerings-besøg på programmet:

Lørdag 21. november klokken 11.30 kan man møde Simon Clemens, brødmand og forfatter, der både har koge/bage-bøger og surdej med under armen.

Og fredag 27. november klokken 20 besøger entertainer og meget mere Finn Nørbygaard forretningen på Rådhustorvet. Han er aktuel med bogen "Mine 12 veje til liv".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VEJLE For abonnenter

Totalt kaos på plejehjemmet: Mens deres 94-årige mor lå for døden, måtte Lone og Hanne hjælpe med at gøre rent og lave mad til hele afdelingen

Erhverv

Julefrokosten blev corona-aflyst: Personaleforening sender 160 medlemmer på restaurant i stedet

Annonce