Annonce
Jelling

56 nye afghanere i Jelling er ressourcestærke: Vi stiller store krav til dem

Asylcentret i Jelling efterlyser frivillige efter 56 afghanere er flyttet ind på centret. Arkivfoto: Torben Glyum
I de seneste par uger har asylcentret i Jelling fået 56 nye beboere fra Afghanistan. Beboerne er har mange gode kompetencer, og det stiller krav til dem.

Jelling: Der stor forskel på de afghanere, som lige er ankommet til asylcentret i Jelling, og de flygtninge, som i forvejen var på stedet. Det mener Dennis Werner Larsen, som er frivillighedskoordinator på asylcentret.

- Det kan måske virke lidt skørt, men de afghanere, som lige er ankommet til Jelling, er ikke nær så traumatiserede som de flygtninge, der har boet hos os i længere tid. Afghanerne er jo ikke nogle, der er flygtet, men derimod er de evakueret, og mange af dem kommer fra nogle ordentlige forhold og har gode uddannelser. Selvfølgelig har de oplevet at leve i et land præget af krig, men de har nogle helt andre kompetencer, siger Dennis Werner Larsen.

Derfor er det ifølge ham også vigtigt, at man på centret er gode til at aktivere dem, og der stilles også større krav til dem og deres udvikling.

Annonce

- Vi vil i højere grad stille krav til dem, og vi forventer også, at de hurtigere bliver selvstændige og kan klare sig selv ude i samfundet. De er mere ressourcestærke, og det skal vi fastholde. På den måde er de forhåbentligt snart ude i et integrationssystem i kommunen, hvor de kan klare sig selv uden vores hjælp, siger Dennis Werner Larsen.

En ny slags mødregruppe

Der bor mange kvinder med små børn på asylcentret i Jelling, og på stedet ønsker man at forberede dem på det liv, der venter som småbørn familie i Danmark.

- Det er jo noget helt andet at have små børn i Danmark, end det for eksempel er i Afghanistan. Derfor har vi skabt en faciliteret mødregruppe, hvor mødre på centret kan komme to gange om ugen og få en slags undervisning i, hvordan man er forældre her i landet, siger Dennis Werner Larsen.

Vi vil i højere grad stille krav til dem, og vi forventer også, at de hurtigere bliver selvstændige og kan klare sig selv ude i samfundet. De er mere ressourcestærke, og det skal vi fastholde.

Dennis Werner Larsen

Ifølge ham skal mødrene blandt andet lære om ernæring og spisevaner, beklædning til små børn og farlige dyr og planter i Danmark.

- Vi har valgt at kalde det for 'babyschool', og det er simpelthen for at klæde mødrene bedre på. I deres hjemland er der heller ikke noget, som hedder dagplejer eller vuggestuer. Så de skal også lære, at det er normalt og trygt at overlade sit barn til en fremmed i løbet af dagen, siger han.

Annonce

Mangler frivillige hænder

Fordi indbyggertallet i Jelling den seneste tid har fået et nøk op ad med 56 nye beboere, betyder det også, at centret har efterlyst tøj, cykler og legetøj. Og interessen har været stor.

- Vi er helt overvældede over den mængde af tøj og cykler, vi har modtaget. Og det har været i virkelig god stand. Cyklerne har været nyserviceret, og tøjet har været rent og pænt. Så det vil komme til at betyde rigtig meget for centrets beboere, og vi sætter stor pris på det hele, siger Dennis Werner Larsen.

Derfor mangler centret ikke længere materielle ting. Men flere frivillige hænder er mere end velkomne.

- Vi kan sagtens bruge en masse frivillige, som har lyst til at hjælpe. Vi har både brug for hjælp til at sortere alle de ting, vi har modtaget, men vi har i den grad også brug for hjælp til logistiske opgaver såsom at stå for en masse forskellige aktiviteter for beboerne.

De forskellige aktiviteter er blandt andet hækleaftner, spilhygge og cafebesøg. De frivillige skal altså være med til at skabe et rart miljø for borgerne.

Annonce
Vejle For abonnenter

Per må ikke se sin afdøde mors journaler efter kaotisk hjemmeplejeforløb: - Det er simpelthen ubegribeligt

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub

Lyt til podcasten om VB: Det begynder at se mørkt ud for VB efter nederlaget til Silkeborg

Billund For abonnenter

Underlige buler på benene blev begyndelsen til halvandet år med medicin, angst og læger, der ikke taler sammen: 38-årige Trine savner sammenhæng i sundhedsvæsenet

Vejle Boldklub

Dybt skuffet Peter Sørensen efter nyt VB-nederlag: Vores forsvarsspil var for ringe

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Forsvaret var ikke eksisterende, da VB tabte til Silkeborg

Vejle Boldklub

Se højdepunkterne: Det gik atter galt i Nørreskoven - VB tabte efter målrigt opgør

Vejle For abonnenter

Lokalt motorkontor blev solgt for en krone: Et halvt år senere gik det konkurs med ubetalt skatteregning på ti millioner

Kultur

Se alle billederne: Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik tog sig god tid til at se Jellingstenene og Kongernes Jelling

Forbrug

Tilbud onsdag aften: Du får ekstra 50 procent rabat på datovarer i supermarkeder

Tyskland

Live: Valgprognoser giver lille forspring til SPD - følg gyservalget i Tyskland

Vejle Boldklub For abonnenter

Minut for minut: En sort aften i Nørreskoven - sådan tabte VB til Silkeborg

Vejle For abonnenter

Søren var sømanden på den synkende skude: Han var glad for livet, men jeg var også lettet, da han døde

Hedensted

Video: Kandidater bød ind med løsninger på skrald, biodiversitet og drikkevand

Annonce