Efterskole sender 29 elever til EM

DE flyver højt, gymnasterne på Vesterlund Efterskole. Afdelingsleder og landstræner Lars Nørregaard er klar til at gribe ind, hvis et spring skulle kikse. Foto: GymDanmark

Efterskole sender 29 elever til EM

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmark sender i alt 72 elitegymnaster fordelt på seks landshold af sted til EM i Portugal i næste uge. 29 af deltagerne går eller har gået på Vesterlund Efterskole.

Vesterlund: Efterskolen i Vesterlund er meget efterspurgt og har elever på venteliste.

Ikke mindst er den efterspurgt af elever, der vil dyrke deres interesse for gymnastik i almindelighed og forskellige discipliner inden for gymnastik, rytmik og spring i særdeleshed.

- Vi har mange elever, der især vælger Vesterlund på grund af vores høje niveau i TeamGym. Eleverne kommer fra hele Danmark, og vi har sågar elever fra både Sverige og Norge. De kommer alle til Vesterlund for at træne under de dygtigste trænere og i de bedste faciliteter, siger Lars Nørregaard.

Han er både afdelingsleder på Vesterlund Efterskole og landstræner for seniorherrerne i TeamGym. Nu skal han have 29 af sine nuværende og tidligere elever med til Europamesterskaberne i TeamGym i Portugal i efterårsferien.

Det høje antal af Vesterlundgymnaster på såvel junior- som seniorlandsholdene imponerer Frank Veje Jakobsen, der er formand for TeamGym-udvalget og medlem af GymDanmarks bestyrelse.

Det kræver sin gymnast at deltage i TeamGym konkurrencer på højeste niveau. I Danmark er vi begunstiget af at have i hundredvis af lokale gymnastikforeninger og mange efterskoler, der udklækker mange dygtige gymnaster på både bredde- og eliteniveau.
Lars Nørregaard, Vesterlund Efterskole og landstræner
Teamwork og koordination er nøgleord, hvis man vil tops inden for TeamGym. Og det vil de 29 elever fra Vesterlund Efterskole, der i efterårsferien dyster om EM i Portugal. Foto: GymDanmark
Teamwork og koordination er nøgleord, hvis man vil tops inden for TeamGym. Og det vil de 29 elever fra Vesterlund Efterskole, der i efterårsferien dyster om EM i Portugal. Foto: GymDanmark

Partnerskab

De lokale gymnastikforeninger og ikke mindst gymnastikefterskoler gør en stor indsats for at udbrede TeamGym, I foreningerne er de mange frivillige trænere dygtige til at gøre sporten til en god oplevelse for både børn og voksne på alle niveauer.

- Vi har mange foreninger og efterskoler i Danmark, der dyrker TeamGym på et meget højt plan, og derfor er det en enestående præstation af Vesterlund Efterskole, at de er repræsenteret med hele 29 nuværende eller tidligere elever. Det kan efterskolen godt være stolt af, siger Frank Veje Jakobsen.

Han har i en årrække har arbejdet tæt sammen med efterskolerne om udviklingen af TeamGym. GymDanmark har indgået strategiske partnerskaber med otte efterskoler, der dyrker TeamGym på et højt plan. Vesterlund Efterskole er en af dem.

Efterskolerne stiller træningsfaciliteter, kost og logi gratis til rådighed for landsholdssamlingerne. Til gengæld kan skolerne bruge GymDanmarks platform til at markedsføre sig på.

- Partnerskaberne er en ren "win win" situation, og jeg er sikker på, at de vil være med til at udvikle TeamGym-sporten i Danmark og fastholde vores position som verdens stærkeste nation inden for sporten, siger Frank Veje Jakobsen.

Afdelingsleder Lars Nørregaard er stolt på vegne af de 29 elever, der har taget springet fra Vesterlund Efterskole til landsholdet. Og han glæder sig lige så meget over, at fremtidens stjernefrø også vælger efterskolen i Vesterlund.

- Fem af gymnasterne på juniorlandsholdet har valgt at gå på Vesterlund Efterskole næste år. Vi er selvfølgelig glade for, at de vælger vores efterskole. Vi vil gerne eliten, men vi har også plads til alle de unge piger og drenge, der ikke har gået til konkurrencegymnastik, men som brænder for at blive dygtigere til TeamGym, Tumbling eller som blot elsker at springe og bruge sig selv fysisk, siger Lars Nørregaard.

TeamGym kombinerer en rytmisk serie til fri musik samt spring på måtte og trampet. Disciplinerne kræver både koordination, teknik, rytme, kraft og teamwork.

Efterskole sender 29 elever til EM

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce