Venner glæder sig til at tage parkourbane i brug

Det er her lige vest for ØSVN-Hallen, at den nye parkourbane skal etableres. Først skridt bliver at rydde området helt for træer og buskads, og så kan anlægsarbejdet gå i gang. Fra venstre er det Noah Rolfsted Pedersen, Simon Commerou, Mads-Emil Ladekjær-Mikkelsen, Nicklas Follmann og Marius Lucas Bjertrup. Arkivfoto: Mette Mørk

Venner glæder sig til at tage parkourbane i brug

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter efterårsferien begynder arbejdet med at etablere en ny parkourbane ved siden af ØSVN-Hallen. Initiativtagerne, fem store drenge fra Øster Starup Skole, er enormt stolte af, at banen efter planen kan stå klar inden årets udgang.

Øster Starup: De sidste detaljer er så småt ved at være på plads. Træer og buskads er så småt ved at blive fjernet på det område ved siden af ØSVN-Hallen, hvor en ny parkourbane skal bygges. De fem venner Noah Rolfsted Pedersen, Simon Commerou, Mads-Emil Ladekjær-Mikkelsen, Nicklas Follmann og Marius Lucas Bjertrup fra 7. årgang på Øster Starup Skole glæder sig helt vildt.

De fem drenge har arbejdet på planerne siden et skoleprojekt i efteråret 2017.

- Der er ikke så meget at lave her ud over at spille fodbold, så vi kunne rigtig godt tænke os sådan en parkourbane, for det er rigtig fedt at lave parkour, fortæller Noah Rolfsted Pedersen.

Da vi startede på det her, var vores mål, at vi gerne selv ville nå at kunne bruge banen, inden vi går ud af skolen. Det er så fedt, at det er lykkedes.
Mads-Emil Ladekjær-Mikkelsen
Parkour
Grundlæggende handler parkour om at komme fra punkt A til B i en lige linje og passere de forhindringer, der ligger mellem de to mål, kun ved brug af kroppen.Parkour foregår ofte i et bymiljø, hvor eksempelvis bygninger, vægge, bænke, gelændere anvendes til fremdrift på en alternativ måde, men parkour kan principielt dyrkes overalt.

Parkourbanen i Øster Starup skal efter planen indeholde en række forskellige elementer, som drengene selv har været med til at udvælge, så der bliver mulighed for at lave nogle varierede baner af forskellig sværhedsgrad.

Drengene har desuden fundet en instruktør, som gerne vil hjælpe med at lære andre, hvordan man kan dyrke parkour. Drengene håber, at der på sigt kan blive fast træning måske en gang om ugen.

Pengene er på plads

Drengene har holdt møder med blandt andre repræsentanter fra Vejle Kommune og ØSVN-Hallens bestyrelse og har selv skaffet en sponsoraftale med ECM Industries, som har lovet at sponsorere alle rør og metaldele, svarende til en værdi af knap 160.000 kroner.

Da Vejle Kommune før sommerferien valgte at støtte projektet med knap 370.000 kroner, gik projektet for alvor fra at være en god idé til at være et realistisk mål - med et budget på cirka 525.000 kroner.

For nylig meddelte Lokale- og Anlægsfonden også, at man også her er villig til at hjælpe med at finansiere en parkourbane med op til 200.000 kroner.

- Nogle elementer i den bane, vi ønsker at lave, viste sig at være lidt dyrere end forventet. Så det er fedt, at de også har valgt at støtte os, siger Mads-Emil Ladekjær-Mikkelsen.

Ingen høj musik

De fem drenge har for nylig holdt møde med nogle af dem, der bor tættest på området, hvor den nye parkourbane skal anlægges.

- Vi har brugt mødet til at opsætte nogle regler for parkourbanen. Naboerne har tidligere oplevet problemer med meget larm fra den skaterbane, der var her engang. Derfor bliver der en regel om, at man ikke må have høj musik, og at man skal vise hensyn, forklarer Noah Rolfsted Pedersen.

Drengene kunne også fortælle naboerne, at banen vil blive videoovervåget efter både deres eget og skolens ønske.

- Vi har brugt rigtig meget tid og energi på det her, så vi ønsker ikke, at nogen skal ødelægge det, siger Nichlas Follmann.

Noah Rolfsted Pedersen tilføjer:

- Det er fedt, vi er nået så langt. Og det er megasejt, at det er nogle elever, der har lavet sådan en bane og ikke bare lærere.

Fedt, det er lykkedes

Hvis alt går vel, står banen klar til brug i slutningen af november eller starten af december.

- Vinterperioden er måske ikke den, der er bedst til parkour, fordi banen kan blive glat, når det sner. Så vi kommer nok først til for alvor at bruge den til foråret engang, gætter Mads-Emil Ladekjær-Mikkelsen.

- Da vi startede på det her, var vores mål, at vi gerne selv ville nå at kunne bruge banen, inden vi går ud af skolen. Det er så fedt, at det er lykkedes, tilføjer han.

Når banen står klar, vil det blive fejret med en indvielse, hvor drengene vil fortælle lidt om deres arbejde med at nå så vidt.

- Nu glæder vi os bare til, at den er klar, så vi kan lave noget nyt og sjovt i frikvartererne og efter skolen, siger Noah Rolfsted Pedersen.

Venner glæder sig til at tage parkourbane i brug

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce