Annonce
Vejle

Ansatte bragte virus ind: 57 elever og lærere på idrætshøjskole har smittet hinanden

Vejle Idrætshøjskole deler en del af faciliteterne på Ørnebjergvej med Vejle Idrætsefterskole. Men smitten har fortsat kun ramt lærere og elever på højskolen. Foto: Google Street View
50 elever og syv lærere er nu konstateret smittet på Vejle Idrætshøjskole, hvor det er lykkedes at holde spredningen væk fra efterskolen trods flere fælles lokaler.

Vejle: Torsdag blev samtlige 148 elever på Vejle Idrætshøjskole sendt hjem, fordi fem lærere og 15 elever var konstateret smittet med corona.

Håbet var den dag, at langt de fleste af eleverne kunne vende tilbage til skolen på Ørnebjergvej på fredag. Men det bliver et noget decimeret elevhold, der møder op.

Smitten havde inden hjemsendelsen nået at sprede sig mellem lærere og elever, så leder på idrætsskolerne Peter Sebastian Petersen i dag kan konstatere, at 50 elever og syv medarbejdere i alt er testet positiv med covid-19.

Annonce

- Vi må konstatere, at det ikke lykkedes at få bremset smittekæderne mellem lærere og elever og eleverne imellem. Til gengæld er det lykkedes at holde de øvrige grupper på skolen fri for smitte. Det gælder både det administrative personale, og elever og lærere på efterskolen, fortæller Peter Sebastian Petersen.

Efterskolen går fortsat fri

Samtlige elever og ansatte på efterskolen, der har plads til 168 elever, blev søndag testet ekstraordinært med en hurtig PCR-test, som skolen betaler for.

Den viste ingen smitte på efterskolen, som deler blandt andet spisesal og styrketræningslokale med højskoleeleverne.


Nu ser vi på, om vi kan skærpe tingene endnu mere. Vi kan altid vende en sten mere og se, om der er noget, vi kan ændre.

Peter Sebastian Petersen, leder på idrætsskolerne


- Vi gør rigtig meget for at holde eleverne på de to forskellige skoler adskilt. De spiser på forskellige tidspunkter, og alle borde bliver tørret af, ligesom buffeten bliver ryddet, og der kommer nye skåle ind, inden næste hold af elever skal spise. Det er køkkenpersonalet meget opmærksomme på de tre gange om dagen, eleverne spiser. Og styrketræningslokalet bliver også løbende renset, siger lederen.

Annonce

Kan ikke holde lærere på skole

Eleverne på begge skoler vendte tilbage til højskolen efter vinterens nedlukning 15. marts, og de har siden befundet sig i en corona-boble på skolen.

Men på samme måde har skolen ikke mulighed for at holde lærerne og de øvrige ansatte på Ørnebjergvej, og det var netop to eller tre ansatte, der bragte smitten ind på højskolen i første omgang.

- Den risiko, vidste vi godt, var der. Det ved alle, men nu ser vi på, om vi kan skærpe tingene endnu mere. Vi kan altid vende en sten mere og se, om der er noget, vi kan ændre. Vi kan ikke ændre på, at eleverne skal have undervisning og et væsentligt højskoleophold, siger lederen.

Annonce

To eller tre smittekilder

Alle på skolen blev testet påskesøndag. Den lyntest afslørede ikke nogen smittede, hvilket efterfølgende viste sig at være fejlagtigt, da smitten begyndte at sprede sig de følgende dage.

- Hvis den test havde fanget de første smittede, havde vi slet ikke haft så stor en spredning.  Men vi har formentlig haft to eller tre forskellige smittekilder stort set samtidig. Vi ved, at en af medarbejdernes familiemedlemmer var syge, selvom vedkommende i første omgang fejlagtig var testet negativ, siger Peter Sebastian Petersen og tilføjer:

- Vi overvejer fremadrettet, om vi kun skal benytte af os af de mere sikre PCR-test, som man også kan få hurtigt svar på mod betaling. Det giver en bedre sikkerhed.

Flere af eleverne er konstateret smittet med den engelske variant, der er mere smittefarlig end den oprindelige coronavirus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Statens planer om nye veje og jernbaner fanger tusindvis af borgere i usikkerhed: Helle har ventet på en afklaring i otte år

EM For abonnenter

Alle hold har været i kamp – vi kigger på fem højdepunkter og fem lavpunkter under EM indtil nu

Give

Se billederne: DM i cykling blev skudt i gang med sved, tilråb og kolde fadøl

Annonce