Kommunen har modtaget 67 bekymringer om vold og seksuelle overgreb i år


Kommunen har modtaget 67 bekymringer om vold og seksuelle overgreb i år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Kathrine Jensen , kajen@jfmedier.dk
unhappy woman crying on floor at home
Fredericia. 

Fredericia Kommune modtog i 2017 94 underretninger vedrørende vold eller seksuelle overgreb. I 2018 er tallet indtil videre 67. Underretninger vurderes inden for 24 timer året rundt.

Fredericia: I 2017 modtog Fredericia Kommune 1100 underretninger. Af dem handlede 94 vold og seksuelle overgreb.

I år har man indtil videre modtaget 1091 underretninger, hvor de 67 går på vold og seksuelle overgreb. Det er dog ikke lig med, at det er det antal sager, der ender som børnefaglige undersøgelser.

Dette sker altid ud fra en socialfaglig vurdering med inddragelse af barnet i form af afholdelse af børnesamtale, inddragelse af udtalelser fra skoler, daginstitutioner, konsultativ bistand fra Børnehus Syd og politiet.

- Vi afholder børnesamtale i alle de underretninger, vi modtager. Derefter skal vi risikovurdere, om samtalen giver anledning til at handle akut (anbringelse udenfor hjemmet), eller om barnet kan være i hjemmet med støtte, fortæller Helle Lindholm Christensen, leder af administration og modtagelsen i Fredericia Kommune.

Vi har personale, der kan arbejde terapeutisk med forældrene, så de kan hjælpe barnet videre og eventuelt selv få støtte til at håndtere krisen.
Helle Lindholm Christensen, leder af administration og modtagelsen, Fredericia Kommune

Sikre hjælpen

Hvis der er hold i underretningen, bliver børnene altid henvist til Børnehus Syd. Det er dog kun gældende, hvis krænkeren er over 18 år. Er krænkeren under 18, har Fredericia Kommune mulighed for at anvende Januscenteret, som er et tilbud for krænkere under 18 år. Det er beliggende i Aarhus og Odense.

Der er samtidig psykologer til rådighed i kommunen, der kan afhjælpe både offeret og krænkeren individuelt.

- Vi har altid et tæt samarbejde med børnehuset for at sikre, at børn og forældre får den rette hjælp i løbet af de fire måneder, en børnefaglig undersøgelse maksimalt må vare, siger Helle Lindholm Christensen.

Hjælp til forældre

Et forløb i Børnehus Syd begynder efter fælles beslutning fra politiet, kommunen og Børnehus Syd. Det er kommunen, der henviser, men det er en tværfaglig koordination. I tilfælde, hvor overgreb har fundet sted, en gerningsmand er fundet og blevet dømt, er der stadig mulighed for at få hjælp i børnehuset. Også til forældrene.

- Det er en kommunal opgave at hjælpe forældrene. Vi har personale, der kan arbejde terapeutisk med forældrene, så de kan hjælpe barnet videre og eventuelt selv få støtte til at håndtere krisen. Det handler om at give forældrene redskaberne til at kunne samle op på deres barn, lyder det fra lederen.

Det har ikke været muligt at få de præcise tal på, hvor mange af underretningerne Fredericia Kommune modtager, der munder ud i forløb i Børnehus Syd.

Kommunen har modtaget 67 bekymringer om vold og seksuelle overgreb i år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce