Vintersolhvervet fejres i jernalderen

Jernalderfolket byder ind til fortællinger omkring ildstedet i Stormandsgården, lækre smagsprøver og en stemningsfuld ceremoni ved søen, når der traditionen tro holdes vintersolhvervsfest i Jernaldermiljøet i Vingsted. Foto: Vejlemuseerne.

Vintersolhvervet fejres i jernalderen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vingsted: Årets hjul er endnu engang drejet en hel omgang, og fra det tiltagende mørke begynder vi at vende tilbage til længere og lysere dage. Mørkets magt over lyset synes altid, at have haft en særlig betydning for alle mennesker og samfund rundt omkring på jordenMed udgangspunkt i oldtidens tro, kult og ritualer vil jernalderlandsbyen i Vingsted danne rammen om en stemningsfuld vintersolhvervsfest for børn og voksne.Solhverv stammer fra oldnordisk og betyder "solvending". Vintersolhverv er det tidspunkt på året, hvor dagene er kortest og nætterne er længst. Rundt om bålet fortælles de gamle myter om Ragnarok, hvor verden går under og fødes på ny. Vølven fører an ned til søen, hvor guderne anråbes, så det nye år bliver rigt og frugtbart.Arrangementet varer fra klokken 15 til 18. Det anbefales, at man deltager fra start til slut og får hele forløbet med. Billetter købes via vejlemuseerne.dk/vintersolhvervsfest.

Det koster 40 kroner for børn og 80 kroner for voksne at deltage. Overvejer man at tage med, skal man ikke vente for længe med at købe billet, da halvdelen allerede er solgt.

Vintersolhvervet fejres i jernalderen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce