Ny støttesang skal skaffe penge til forskning i cannabisolie til børn med epilepsi

Bestyrelsen i EpilepsiHjørnet har undersøgt mange udelandske undersøgelser, der peger på en god effekt af cannabisolie for nogle epilepsipatienter, men der mangler egentlig videnskabelig forskning, før danske epilepsipatienter kan få olien ordineret ved lægen. Arkivfoto: Morten Stricker.

Ny støttesang skal skaffe penge til forskning i cannabisolie til børn med epilepsi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Cannabisolie kan reducere hyppigheden af anfald og øge livskvaliteten hos børn og voksne med epilepsi. Det er bestyrelsen i foreningen EpilepsiHjørnet helt sikker på, men den håber nu at skaffe penge til forskning, så det bliver videnskabeligt bevist.

Bredsten: "Åh åh åh, hjælpen er ik' så virkelighedsfjern, åh åh åh, vi har brug for forskning for cannabis og børn".

Sådan lyder omkvædet i en ny sang fra Alex Ambrose, lavet til støtte for foreningen EpilepsiHjørnet, der kæmper for at skaffe penge til forskning i cannabisolies effekt på børn med epilepsi.

- Sangen kan forhåbentlig være med til at sprede budskabet og forhåbentlig være med til at skaffe nogle penge til forskning. Man kan finde masser af undersøgelser fra udlandet, der viser, af cannabisolie kan have en effekt, men der mangler forskning, som en gang for alle beviser, at det virker. Det er det, vi gerne vil skaffe penge til, siger Maj-Britt Sanders fra Bredsten, formand for og stifter af foreningen EpilepsiHjørnet.

Sangen kan forhåbentlig være med til at sprede budskabet og forhåbentlig være med til at skaffe nogle penge til forskning.
Maj-Britt Sanders, formand for EpilepsiHjørnet
Alex Ambrose deltog i 2002 i tv-programmet Popstars og har siden udgivet flere albums. Mest kendt er han dog nok for støttesangen for Unicef
Alex Ambrose deltog i 2002 i tv-programmet Popstars og har siden udgivet flere albums. Mest kendt er han dog nok for støttesangen for Unicef "Hvad nu hvis", som han sang sammen med Nik og Jay. Nu har han lavet endnu en støttesang, denne gang for EpilepsiHjørnet. PR-foto

Mangler evidens

Cirka hver tredje dansker med epilepsi, svarende til cirka 15.000 danskere, bliver ikke anfaldsfrie ved hjælp af den konventionelle medicin. Derfor er behovet for at undersøge, om cannabisolie kan være et godt alternativ, stort, mener foreningen.

- Vi ved, at cannabisolie kan have en gavnlig effekt hos nogle af dem, der ikke kan blive anfaldsfri med medicin. Det er ikke dem alle, men nogle af dem kan helt sikkert have glæde af cannabisolie. For nogle vil det kunne reducere hyppigheden af anfald, og dermed øge livskvaliteten, siger Maj-Britt Sanders.

Desværre er det på nuværende tidspunkt ikke en mulighed i Danmark, da der mangler tilstrækkelig evidens. Hun havde håbet, at epilepsi blev udtrukket som en af de sygdomme, som kom med i en ny forsøgsordning, men det skete ikke til EpilepsiHjørnets store ærgrelse.

- Lægerne frygter blandt andet langtidsvirkningerne ved at bruge medicinsk cannabis til børn med epilepsi. Men hver gang man har et epileptisk anfald, tager hjernen skade, og nogle børn og voksne er rigtig syge på grund af deres epilepsi. Er det så forsvarligt ikke at gøre noget, når den konventionelle medicin ikke virker?, spørger hun.

- Og hvad er langtidsvirkningerne ved den konventionelle medicin sammenholdt med langtidsbivirkningerne ved at bruge medicinsk cannabis? Det kunne også være interessant at forske i.

Starter med fokus på cannabis

Selvom foreningen er relativt nystartet, har bestyrelsen valgt at klø på fra starten med at sætte fokus på behovet for forskning i cannabisolies effekt på børn med epilepsi.

- Vi er en forening for både børn og voksne, men vi starter med at sætte fokus på forskning for børn. Reglerne er sådan, at hvis man har lavet forskning for voksne først, så skal man starte forfra med børn, da man ikke bare kan overføre forskningsresultater fra voksne til børn. Det kan man derimod, hvis man starter med børn, forklarer hun.

Cannabis er dog ikke det eneste fokusområde for foreningen.

- Vi vil generelt gerne se på, hvad der måske kan hjælpe mennesker med epilepsi. Eksempelvis ved vi, at mindfulness kan reducere stress og måske være med til at reducere hyppigheden af anfald. Vi er bare nødt til at starte et sted, og der har vi valgt den medicinske cannabis, forklarer hun.

EpilepsiHjørnets hjemmeside kan man læse mere og samtidig se, hvordan man kan give et bidrag til foreningens kamp.

Hør Alex Ambroses nye støttesang her:

Ny støttesang skal skaffe penge til forskning i cannabisolie til børn med epilepsi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce