Kendt debattør taler familien Azizis sag: De vil bare gerne tilbage til Jelling

Der er igen kommet fokus på familien Azizi, der har en fortid i Jelling. Dette billede er fra oktober 2017, da Goran Azizi (til venstre) og hans storebror Awara fortalte om deres situation til Vejle Amts Folkeblad. Arkivfoto: Claus Skovholm

Kendt debattør taler familien Azizis sag: De vil bare gerne tilbage til Jelling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Afviste asylansøgere er også mennesker, skriver saumfundsdebattør Özlem Cekic i et opslag om familien Azizi. En kurdisk familie, der tidligere har boet på asylcentret i Jelling,

Jelling: For et år siden fortalte Vejle Amts Folkeblad i flere artikler om familien Azizi, der fik afvist deres anmodning om asyl i Danmark. Det gjorde de på trods af, at de er politiske flygtninge fra det kurdiske mindretal i Iran og har FN's ord for, at de vil være i fare, hvis de bliver sendt tilbage til Iran.

Familien består af 11 familiemedlemmer - mor, far, syv børn og to fastre - og boede dengang på asylcentret i Jelling. Men efter deres sag blev afvist, blev de sendt til Udrejsecenter Sjælsmark.

- Medlemmer af min familie har været aktive i et kurdisk frihedsparti i Iran, og det betyder, at vi meget vel bliver smidt i fængsel eller dræbt, hvis vi kommer til Iran, sagde Goran Azizi, en af sønnerne, i oktober 2017 til avisen.

Drømmer om Jelling

Familien har opholdt sig på Udrejsecenter Sjælsmark de seneste 10 måneder, men måske er der nu opstået fornyet håb for familien, efter at samfundsdebattør og tidligere politiker Özlem Cekic har kastet sig ind i sagen i et Facebook-opslag og en klumme i Ekstra Bladet.

Opslaget har i skrivende stund fået over 1200 reaktioner og omkring 480 delinger.

"Jeg hører igen og igen argumentet om, at afviste asylansøger ikke har ret til at være i Danmark, da de har fået afslag. Jeg mødte Hawar Azizi, hvis historie er et levende bevis på, hvor uretfærdigt og tilfældigt mange af afslagene også er," skriver hun i opslaget.

Ifølge Özlem Cekic er familien både mentalt og fysisk hårdt presset af situationen.

"Da Hawar besøgte mig på mit kontor i København, spurgte jeg ham, hvad han ønskede. Mens jeg gjorde mig forestillinger om den lange ønskeliste, han måtte have, sagde han med en spinkel stemme: 'Vi vil gerne flytte tilbage til Jelling'," skriver hun og fortsætter:

"Jelling? Hvorfor Jelling, spurgte jeg. Det viste sig, at Hawar sammen med sin familie boede i et Røde Kors flygtningecenter i Jelling, før de blev flyttet til Sjælsmark. Der måtte de arbejde og gå i skole. De havde venskaber med danskerne. Han var i praktik og havde drømme."

I 2017 søgte 3202 personer asyl i Danmark. Ud af disse blev 2906 personer afvist, viser tal fra Udlændinge- og Integrationsministeriet.

Se opslaget her

Kendt debattør taler familien Azizis sag: De vil bare gerne tilbage til Jelling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce