Conrad Café er i forhandlinger om at leje lokaler i Jelling. Martin Sikær mener, at Jelling stadig er et godt sted at drive café.
Jelling: Et gensyn med Conrad Café kan blive den lidt uventede følge af, at delikatessebutikken på hjørnet af Gormsgade og Mølvangvej lukkede til nytår. Lokalet er allerede udlejet til Henrys by Rebekka. Det lokale i Gormsgade 17, som hun forlader, forhandler ejeren Verner S. Pedersen nu med Martin Sikær om at indrette café i.
- Vi er i gang med seriøse forhandlinger om økonomi og så videre. Jeg synes, vi mangler en café i Jelling, og lokalets placering tæt ved Kongernes Jelling er fantastisk. Der kan blive servering til både gaden og gården, så der er sol på hele dagen. Køkkenet kan placeres i det tidligere skomagerhus, siger Verner Pedersen.
Hvis forhandlingerne lykkes, vil han give bygningens facade et løft med vinduer i den oprindelige stil og nyt dørparti. Der skal også skaffes café- og køkkeninventar, så fra en eventuel aftale er på plads, vil der gå i hvert fald otte uger med at skaffe materialerne.
Martin Sikær fik henvendelsen fra Verner Pedersen for 10 dage siden. Siden har de tegnet og tænkt. Et problem er, om der kan blive de 35-40 pladser til gæster, der kan give rentabel drift med en ansat i køkkenet og en ansat bag baren.
- Jeg har jo hele tiden sagt, at Jelling er et godt sted at drive café. Når så Verner er klar til at hjælpe med at skaffe finansiering, så mener jeg da, det er en sag, der fortjener at blive undersøgt. Det kan da godt være, at der er lidt stædighed i det fra min side, at jeg vil gøre noget færdigt, jeg startede den gang. Vi er ikke i mål, men hvis man klipper en hæl og en tå, så kan det måske lade sig gøre, siger Martin Sikær.
Han driver Conrad Café i Den Smidtske Gård i Vejle og havde 2008-10 en filial i Jelling i et hus, der lå lige nord for Gorms Torv. Første udgave af Conrad Café i Jelling var noget større med 120 pladser.
- Vi bruger lige nu kræfter på at hente tilbud. Men vi har også lovet hinanden, at vi skal have den rigtige mavefornemmelse, hvis vi skal gøre det, siger Martin Sikær.
Han vil lade David Grandt stå for afdelingen i Jelling, hvis den kommer. Han har forpagtet Conrad Catering fra Martin Sikær. Denne virksomhed laver en del af sin mad i det tidligere hospitalskøkken i Sct. Maria-bygningen i Vejle. David Grandt var køkkenchef i den første udgave af Conrad Café i Jelling.
- Det skal være en lokal, der driver det, hvis man skal have succes i Jelling, konstaterer Martin Sikær.
Hvis forhandlingerne lykkes, vil han gerne kunne åbne til turistsæsonen. Men omvendt er der også nogle tilladelser og godkendelser, der skal på plads først. Blandt andet skal der etableres "et ordentligt og seriøst køkken", som han kalder det, samt udsugning og ventilation i forbindelse med lokalerne i Jelling.
Der er opstået en fejl:
Beskeden er sendt.