Sikær pønser på café-comeback efter lukning af delikatessebutik

26. maj 2011 måtte Martin Sikær sætte dette skilt i sin dør til Conrad Café, fordi han var opsagt fra sit "uopsigelige" lejemål, da Vejle Kommune havde overtaget bygningen. Men på skiltet stod også at læse, at han håbede på sigt at finde andre lokaler i byen. Det er måske ved at ske nu otte år efter. Arkivfoto: Leif Baun

Sikær pønser på café-comeback efter lukning af delikatessebutik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Conrad Café er i forhandlinger om at leje lokaler i Jelling. Martin Sikær mener, at Jelling stadig er et godt sted at drive café.

Jelling: Et gensyn med Conrad Café kan blive den lidt uventede følge af, at delikatessebutikken på hjørnet af Gormsgade og Mølvangvej lukkede til nytår. Lokalet er allerede udlejet til Henrys by Rebekka. Det lokale i Gormsgade 17, som hun forlader, forhandler ejeren Verner S. Pedersen nu med Martin Sikær om at indrette café i.

- Vi er i gang med seriøse forhandlinger om økonomi og så videre. Jeg synes, vi mangler en café i Jelling, og lokalets placering tæt ved Kongernes Jelling er fantastisk. Der kan blive servering til både gaden og gården, så der er sol på hele dagen. Køkkenet kan placeres i det tidligere skomagerhus, siger Verner Pedersen.

Hvis forhandlingerne lykkes, vil han give bygningens facade et løft med vinduer i den oprindelige stil og nyt dørparti. Der skal også skaffes café- og køkkeninventar, så fra en eventuel aftale er på plads, vil der gå i hvert fald otte uger med at skaffe materialerne.

Vi håber på sigt at finde nye og egnede lokaler, så vi atter kan byde jer indenfor.
Martin Sikær, maj 2011
Café endte i retssager
Martin Sikær kender Jelling fra et par års cafédrift. Han drev Conrad Café, Jelling, et nu nedrevet hus i et par år frem til efteråret 2010.Derefter fulgte retssager mellem byrådsmedlemmet og Vejle Kommune om det opsagte lejemål. Det var den gang, man forberedte nedrivninger i midtbyen for at etablere monumentområdet.

Sikær var utilfreds med den tildelte erstatning, der byggede på hans regnskabstal. Hans pointe var, at hans virksomhed var i indkøring og derfor senere ville give overskud. Nu blev han frataget mulighed for at afskrive på sin investering.

Han tabte sagen både i by- og landsret.
Gormsgade i Jelling fotograferet mandag. Hvis det lykkes at genåbne Café Conrad efter otte års fravær bliver det i det røde hus til venstre i billedet. To bygninger længere til højre ligger Kongernes Jelling med 226.000 årlige gæster. De var der ikke, da Martin Sikær første gang drev café i Jelling. Foto: Leif Baun
Gormsgade i Jelling fotograferet mandag. Hvis det lykkes at genåbne Café Conrad efter otte års fravær bliver det i det røde hus til venstre i billedet. To bygninger længere til højre ligger Kongernes Jelling med 226.000 årlige gæster. De var der ikke, da Martin Sikær første gang drev café i Jelling. Foto: Leif Baun

Sikær kender turen

Martin Sikær fik henvendelsen fra Verner Pedersen for 10 dage siden. Siden har de tegnet og tænkt. Et problem er, om der kan blive de 35-40 pladser til gæster, der kan give rentabel drift med en ansat i køkkenet og en ansat bag baren.

- Jeg har jo hele tiden sagt, at Jelling er et godt sted at drive café. Når så Verner er klar til at hjælpe med at skaffe finansiering, så mener jeg da, det er en sag, der fortjener at blive undersøgt. Det kan da godt være, at der er lidt stædighed i det fra min side, at jeg vil gøre noget færdigt, jeg startede den gang. Vi er ikke i mål, men hvis man klipper en hæl og en tå, så kan det måske lade sig gøre, siger Martin Sikær.

Han driver Conrad Café i Den Smidtske Gård i Vejle og havde 2008-10 en filial i Jelling i et hus, der lå lige nord for Gorms Torv. Første udgave af Conrad Café i Jelling var noget større med 120 pladser.

Sådan endte det for de første lokaler, som Conrad Café havde i Jelling. Et stort nyrenoveret hus fjernes af hensyn til kongehøjene. Arkivfoto fra 2012: Benny F. Nielsen
Sådan endte det for de første lokaler, som Conrad Café havde i Jelling. Et stort nyrenoveret hus fjernes af hensyn til kongehøjene. Arkivfoto fra 2012: Benny F. Nielsen

Forarbejde skal gøres

- Vi bruger lige nu kræfter på at hente tilbud. Men vi har også lovet hinanden, at vi skal have den rigtige mavefornemmelse, hvis vi skal gøre det, siger Martin Sikær.

Han vil lade David Grandt stå for afdelingen i Jelling, hvis den kommer. Han har forpagtet Conrad Catering fra Martin Sikær. Denne virksomhed laver en del af sin mad i det tidligere hospitalskøkken i Sct. Maria-bygningen i Vejle. David Grandt var køkkenchef i den første udgave af Conrad Café i Jelling.

- Det skal være en lokal, der driver det, hvis man skal have succes i Jelling, konstaterer Martin Sikær.

Hvis forhandlingerne lykkes, vil han gerne kunne åbne til turistsæsonen. Men omvendt er der også nogle tilladelser og godkendelser, der skal på plads først. Blandt andet skal der etableres "et ordentligt og seriøst køkken", som han kalder det, samt udsugning og ventilation i forbindelse med lokalerne i Jelling.

Sikær pønser på café-comeback efter lukning af delikatessebutik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce