Fredericia har næstflest med psykiatriske diagnoser i landet

Det går trods alt lidt fremad i Fredericia, siger Susanne Eilersen, formand for sundhedsudvalget. Stigningen i psykiatriske lidelser har været lidt mindre end på landsplan. Arkivfoto: Søren Alwan

Fredericia har næstflest med psykiatriske diagnoser i landet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selvom Fredericia Kommune topper listen over voksne borgere med en psykiatrisk diagnose, så er stigningen under landsgennemsnittet

Fredericia: Fredericia Kommune er den kommune i landet med næstflest voksne borgere med en psykiatrisk diagnose, viser et analysenotat, som Kommunernes Landsforening har udgivet om udviklingen af borgere med psykiatriske diagnoser fra 2013 - 2018.

- Selvom vi ligger højt på listen i forhold til diagnoser, så er det vigtig at lægge mærke til, at der er en mindre stigning i diagnoser i Fredericia end på landsplan i samme periode. Vi har gennem flere år arbejdet for bedre mental sundhed for fredericianerne, og arbejdet for at mennesker med psykisk sygdom kan leve et godt liv, siger formanden for Sundhedsudvalget, Susanne Eilersen.

Det er ikke kun Fredericia Kommune, der ligger højt i notatet. Mange andre kommuner i Region Syddanmark ligger højt.

Nye diagnoser giver flere diagnoser

Analysenotatet kommer ikke med endegyldige konklusioner på udviklingen i psykiatriske diagnoser, men nogle forklaringer på udviklingen, som man skal tage med i overvejelserne.

- En af forklaringerne er, at tilstande, som ikke før havde en diagnose, nu har en diagnose. Det vil sige, at flere ikke reelt set har fået det dårligere, men at de nu har fået en diagnose. Men uanset konklusioner og overvejelser, så skal vi fortsætte det arbejde, vi allerede er i gang med for at nedbringe antallet af psykiatriske diagnoser i Fredericia, sige Susanne Eilersen.

I Fredericia er psykiatriske problemstillinger en del af mange indsatser fra børn til voksne, som eksempelvis Din Indgang, Jobcentret, Cool Kids og Headspace.

Kommunen har også specialiserede psykiatriske indsatser, der giver mulighed for at få støtte i hjemmet eller et midlertidigt botilbud til de, der har behov for det.

Der er også indgået et nyt psykiatripartnerskab med Region Syddanmark, hvor Fredericia Kommune og Region Syddanmark vil skabe én psykiatri sammen, så borgerne oplever, at de får enkel, tilgængelig og målrettet hjælp med udgangspunkt i deres ønsker og behov.

Fredericia har næstflest med psykiatriske diagnoser i landet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce