Jelling Kro om BID: For mange bolde, for mange høvdinge og for mange visioner

Bjarne Madsen, der sammen med sin kone, Dorthe Kirstine Madsen, driver Jelling Kro, er ret skeptisk omkring BID, men hvis det bliver stedet, hvor Jelling-borgere mødes og udvikler byen, så er han fortrøstningsfuld. Foto: Nicolai Svante Skovgård

Jelling Kro om BID: For mange bolde, for mange høvdinge og for mange visioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På Jelling Kro er man ret skeptisk over for BID-samarbejdet, men man deltager i møderne. Både med et håb om, at det bliver her, hvor hele byen samles, og med en frygt for, at man bliver hægtet af, hvis man ikke dukker op.

Jelling: Både hos Kræs og Café Sejd er der overvejende positive tanker om BID-samarbejdet, selv om der også er en lille smule skepsis. Hos Jelling Kro er det omvendt. Ja, der er positive tanker, men de er i undertal.

- Det er svært for mig at sige, hvad BID er for en størrelse. Det er der, hvor man snakker om Jelling. Og Jelling er jo en spændende by, men vi skal være bedre til at stå sammen om dens udvikling, og hvis BID kan sørge for det, så er det rigtig godt, at vi har det, siger Bjarne Madsen, der sammen med sin hustru, Dorthe Kirstine Madsen, driver kroen.

Men indtil videre har det altså ikke været rigtig godt, hvis man spørger kroindehaveren.

- I BID er folk gode til at smide en masse bolde med idéer op, men der er så mange, at det er blevet uoverskueligt, og derfor har jeg tidligere sagt, at BID er noget, som Fanden har skabt. Samtidig så skal man være med til møderne, hvis man vil have del i de bolde, der så bliver grebet og arbejdet videre med, siger Bjarne Madsen.

Jelling mødes i BID
  • BID står for Business Improvement Districts og er et samarbejde mellem det private og det offentlige, hvor man i fællesskab forsøger at udvikle byen.
  • I Jelling er det altså Vejle Kommune, der sætter sig sammen med foreninger, butiksindehavere, ejendomsejere, restaurationer og andre, der kunne have interesse i at være med.
  • Mikkel Niess har startet BID, og han fortæller, at formålet med BID er at samle alle med interesse i Jelling om samme bord, så man på bedst mulig vis kan arbejde med byens fremtid. Det kan man læse mere om her.
  • Vejle Amts Folkeblad har desuden snakket med tre af deltagerne i BID om, hvorfor de er med. Her er det Bjarne Madsen fra Jelling Kro, og man kan derudover læse om tankerne bag BID-deltagelsen fra Kræs og Café Sejd.

For mange høvdinge, for mange planer

Kroindehaveren frygter også, at der kommer for mange høvdinge i byen af, at der er kommet et BID-samarbejde. Der er nemlig allerede en turist- og handelstandsforening og et lokalråd, hvor der er mulighed for at komme til orde, og med BID kan der komme så mange talerør, at de drukner i hinanden. Det samme mener han, at der er sket med udviklingen af byen. Han henviser til en udviklingsplan, hvor det var på tale at lukke vejen forbi kroen og lave ny belægning, så området omkring kroen fik en opfriskning. Siden er der så kommet nye idéer og byvisioner til.

- Som kro er vi optaget af, at man ikke kan bruge den udviklingsplan, der er lavet for byen, fordi man hele tiden finder på nye ting. Så kommer der en ny byvision, og nu arbejder man igen på noget nyt med Anesminde. Man skal blive bedre til at tænke det nye ind i de eksisterende planer frem for at lave nye byvisioner hele tiden - ellers bliver det ligesom at gå over åen for at hente vand, siger Bjarne Madsen.

Enig i turismetanker

BID kan ifølge Bjarne Madsen dog også ende med at blive en god løsning for Jelling, hvis det lykkes med at blive der, hvor alle samles om at udvikle byen. Han er nemlig enig med blandt andet Kræs og Café Sejd om, at der skal arbejdes på at få turisterne ud i byen.

- Vi har Kongernes Jelling midt i byen, som tiltrækker mange gæster, og der skal de være bedre til at sælge Jelling, fordi der er butikker og spisesteder, som skal leve af de gæster, siger han.

Samtidig er Bjarne og Dorthe Kirstine Madsen med til at arrangere det årlige vikingemarked, og de håber, at man gennem BID kan få hele byen med.

- Vi vil gerne have flere med til det, for der kan sagtens ske mere i den weekend, og vi lægger op til, at der kommer til at foregå noget på Torvet, siger Bjarne Madsen.

Jelling Kro om BID: For mange bolde, for mange høvdinge og for mange visioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce