Annonce
Navne

60 år: Bassist og forsker ved, hvad musik gør ved hjernen

Peter Vuust er en unik kombination af internationalt anerkendt forsker og en af Danmarks bedste bassister. Mandag 15. november fylder han 60 år. Foto: Stephen Freiheit

Fødselsdag: Peter Vuust, Aarhus, fylder 60 år mandag 15. november.

Han er professor på Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet, professor på Det Jyske Musikkonservatorium og centerleder.

Han har en ph.d. i neurovidenskab, er cand.scient. med matematik som hovedfag og fransk og musik som bifag. Og så er han Danmarks ledende ekspert inden for feltet musik og hjerneforskning.

Annonce

Peter Vuust er en unik kombination af internationalt anerkendt forsker og en af Danmarks bedste bassister. Han har etableret og leder Danmarks Grundforskningsfonds Center for Music in the Brain.

Han har skrevet mere end 100 forskningsartikler i højtrangerende internationale tidsskrifter og er snart aktuel med en oversigtsartikel om musik og hjerne i Nature Reviews Neuroscience.

Peter Vuust har været genstand for en Special Career Feature i tidsskriftet Nature i 2018 og har modtaget mere end 100 mio. kr. i forskningsbevillinger.

Som bassist og komponist har han medvirket på mere end 100 albums, heraf syv i eget navn, og han har fik Gaffelprisen fra Aarhus Jazzselskab og Dansk Lydpris i 2017. Derudover har han også været nomineret til en Danish Music Award i 2014 for cd'en "September Song" med sin kvintet bestående af Lars Jansson, Paul Svanberg, Peter Asplund og Veronica Mortensen.

I slutningen af november turnerer han med bigbandet Aarhus Jazz Orchestra under titlen "Når hjernen swinger”, hvor han fortæller om sin forskning, mens orkestret spiller hans kompositioner som eksempler på, hvad musik gør ved den menneskelige hjerne. Koncerterne foregår i musikhusene i Esbjerg og Aarhus og i DR's Koncerthus.

Peter Vuust er en aktiv foredragsholder og har udgivet bøgerne "Polymetrik og -rytmik i Miles Davis Kvintet i 1960'erne" (2000), "Musik på hjernen" (2018) og aktuelt "Fra solo til samspil" (2021), som handler om musik og ledelse.

Annonce
VEJLE For abonnenter

Sådan oplevede nybegynderen Lance Luscombe valget: 'Jeg mødtes med Dan Arnløv og oplevede en politiker, som var helt rundt på gulvet og pludselig undsagde de fælles politiske projekter'

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Fik ondt i maven over julens udgifter: Men så kom der pludselig uventet hjælp

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Navne

Jens Jørgen måtte køre B&B videre, da konen Inger gik bort: Nu har han sørget for folks bondegårdsferier i et kvart århundrede

Erhverv

Tilbage til den kreative legeplads: Peter og Ole vil lave Danmarks bedste mikropølsemageri

Dall: Støttepartierne lagde regeringen i benlås og fik deres finanslov

Vejle For abonnenter

336 kvadratmeter lejlighed solgt for solgt for 8.300.000 kroner: Her er ugens bolighandler i Vejle Kommune

Navne

Horsens-virksomhed med base i NRGi House får ny topchef

Vejle

Gymnasiefest gik galt, da adskillige elever faldt og blev mast under koncert med prisvindende sanger: 'Det var ikke et sikkert sted at være'

Flertal finder penge til bedre forhold for fødende efter tre år

Alarm 112

Transformator brød i brand: Ingen forstyrrelse i elforsyningen

Hedensted For abonnenter

Nu bliver bopælen afgørende for, hvor dit barn kommer i børnehave

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Annonce