Annonce
Trekantområdet

60-årig omkom under drama på rådhus: Systemkritikere demonstrerede fredag i sympati

Fredag formiddag var cirka 45 personer mødt op foran rådhuset for at mindes den 60-årige mand, der for to uger siden omkom under en aktion på Middelfart Rådhus. Foto: Søren Gylling
Omkring 45 personer var fredag samlet for at erklære deres støtte til den 60-årige mand, der omkom på Middelfart Rådhus for to uger siden.

Middelfart: Først var de cirka 10 stykker. Senere kom flere til for at støtte op om den demonstration, der fredag formiddag fandt sted foran rådhuset i Middelfart. Omkring 45 lyttede til talerne, der blev holdt ved demonstrationen, der var arrangeret af Middelfart Frihedsbevægelse.

Talerne var til ære for den 60-årige mand, der for to uger siden afgik ved døden på rådhuset efter flere timers drama, hvor både tungt bevæbnede betjente og bomberydningstjenesten var tilkaldt til rådhuset, hvor den 60-årige var trængt ind og ifølge politiet blandt andet havde fyret fyrværkeri af tidligt fredag morgen.

Samlingen af mennesker havde via Facebook arrangeret, at de ville mødes i Middelfart for at ytre sig om både grunden bag den situation, der udspillede sig i rådhuset bag dem to uger tidligere. Men også for at ytre sig om flere kritikpunkter af myndighederne og disses behandling af forskellige personsager.

Annonce

- Hvis man træder forkert i det her system, så kommer myndighederne efter jer. Det er magtmisbrug, der foregår derude, og journalisterne vil ikke høre. Det, der sker, kommer ikke frem i medierne, og hvorfor gør det ikke det? Sandheden skal frem, selv om det er ubehageligt, og medierne burde dykke ned i det her, sagde en taler, der var kommet hele vejen fra Nordjylland for at deltage i sympati-demonstrationen.

Flere af de fremmødte talere til demonstrationen fortalte om egne oplevelser, hvor de har følt sig uretfærdigt behandlet af myndighederne. Foto: Søren Gylling

Den afdøde 60-årige var selv havnet i en tvist med Middelfart Kommune, og det var blandt andet denne sag, som folkemængden ville vise sin utilfredshed med.

- Myndighederne forbryder sig mod retssikkerheden. Der står i grundloven, at man må ytre sig frit i tanke og tale, sagde en anden taler, der også synes, at han havde fået en uretfærdig sagsbehandling.

En del af bevægelse

Demonstrationen var arrangeret af Middelfart Frihedsbevægelse. En gruppe systemkritikere, der på Facebook har samlet sig i protest mod regeringens tiltag i forbindelse med coronapandemien. Den afdøde 60-årige var en del af bevægelsen, har en af arrangørerne af demonstrationen forklaret avisen.

Efter demonstrationen ved rådhuset skulle de fremmødte videre til den 60-åriges bisættelse.

Demonstrationen havde også karakter af en mindehøjtidelighed, og flere af de fremmødte lagde blomster foran indgangen til Middelfart Rådhus. Foto: Mia Harm Madsen

Politiet har endnu ikke udtalt sig om den 60-åriges motiv bag at trænge ind på rådhuset i Middelfart for to uger siden.

Den 60-årige var i maj blevet tiltalt ved Retten i Odense for på Facebook at have chikaneret både den nuværende og den forhenværende borgmester samt flere embedsfolk.

Den 60-årige blev kendt skyldig. I forbindelse med retssagen var han blevet mentalundersøgt. På grund af sagens karakter og mandens personlige forhold fandt retten ham ikke egnet til fængselsstraf, men idømte ham i stedet en behandlingsdom.

Fyens Stiftstidende er bekendt med den 60-åriges identitet, men har af etiske hensyn valgt ikke at identificere ham i denne artikel.

Annonce
Erhverv For abonnenter

En måned efter fyringsrunde: Stor Vejle-virksomhed fordobler alle ansattes månedsløn - og søger nye medarbejdere

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Navne For abonnenter

Han var Gulddreng, en hitmager med hang til guld, glimmer og modeller - men bag solbrillerne var der også bare Malte Ebert - og det tog halvandet år at vende tilbage til et liv uden stress-symptomer

Navne For abonnenter

Hanne havde en glubende appetit på livet trods uhelbredelig kræft: Ville flyve helikopter og køre racerbil en måned før sin død

VEJLE

Knallertkørekortet lugter ikke længere af benzin: Nu skal de unge drøne af sted på el-scootere

Give

Forening med tusindvis af tv- og internetbrugere er blevet solgt: - Det er ikke økonomisk forsvarligt at køre videre

GAMLE DAGE

Lille Niels blev kørt over på Horsensvej - og hans far fik også en tragisk død

Vejle For abonnenter

Bevilling på 800.000 kroner skaber hundeslagsmål: Klubber vil ikke dele klubhus og toilet

Vejle

De får revet tøjet i stykker, holdt hovedet under vand og bliver puttet i en ligpose: - Mange har opdaget, at det er skræmmende i halloweenhovedstaden Vejle

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

VEJLE

Jonas gik op og ned ad Kiddesvej fra klokken 9 til 21: Så mange ture og kilometer nåede han

Bolig

Danmarks billigste 'herregård' til salg: Her har Christian IV overnattet

Vejle For abonnenter

Det kan ende med endnu en bro over Vejle Fjord, historier om dårlig hjemmepleje gør ondt, lån kan sikre byggestart på Gammelhavn - og så bliver vi klogere på sygehus-bedrageriet: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

Alarm 112 For abonnenter

19-årig vejlenser fanget på video og dømt for graffiti-hærværk: Skal betale bøde og erstatning

Jelling

Northside-festivalen skrotter kødet: Læs, om Charlie i Jelling også hopper på den bæredygtige musik-bølge

Annonce