Annonce
Ikast-Brande

60 aktive børn: Kæmpe interesse for springskole

Omkring 40 af dagens 60 deltagere var lokale. Her er det fire gymnaster fra Ejstrupholm - fra venstre er det Frederik Behrens Hoff, Magnus Glerup Jakobsen, Silje Fejerskov Østergaard og Luna Olsen. Foto: Jens Amtoft
Et tilbud om springundervisning for børn blev at tilløbsstykke. Alle pladser blev besat
Annonce

Ejstrupholm: Det er hårdt, men det er også sjovt, lød det fra 6-årige Luna Olsen fra Ejstrupholm, da der mandag var Aktiv Sommer med springgymnastik i Ejstrupholmhallen.

60 børn i alderen seks til 15 år brugte seks timer af deres sidste sommerferieuge på springaktiveteter.

Det er Ejstrupholm Gymnastikforening EGF, der i forsommeren lage billet ind på at lave et arrangement for børn i sommerferien i forbindelse med kommunens tilbud om Aktiv Sommer.

- Vi kunne jo ikke vide, hvor mange der ville melde sig til. Vi havde nok på forhånd håbet på, at der ville komme 40-45 tilmeldinger, så vi er meget overraskede over, at holdet er blevet fyldt helt op til det maksimale antal på 60, fortalte næstformand i EGF, Christina Mielec, der er foreningens gymnastikansvarlige.

Der var masser af aktivitet dagen igennem i Ejstrupholmhallen. Foto: Jens Amtoft

Der er omkring 50 på foreningens to gymnastikhold, og derfor var det nærliggende at arrangere en springdag i forbindelse med kommunens tilbud Aktiv Sommer.

- Først tænkte vi, at det nok ikke var nogen god idé i at lave at springarrangement, når man ikke må røre hinanden på grund af coronarestriktioner. Men så tog jeg fat i DGI, og spurgte om, hvad vi egentlig må i den forbindelse, og det viste sig, at DGI sommerskole havde nogle instruktører, der kunne lave sådan et arrangement. Det sagde vi ja til, og udgifterne bliver dækket af kommunen, sagde Christina Mielec.

Annonce

40 lokale

Fem mænd fra DGI Østjyllands REP-hold havde sammensat dagens program.

- Coronakrisen har gjort, at der er særlige hensyn, vi skal tage. Normalt har vi f.eks trampolinen fremme, og vi står klar til at tage imod. Men vi skal passe på med at tage for meget fat i dem på grund af coronarestriktioner, så derfor må vi ændre en del øvelser, forklarede én af dagens instruktører, Rasmus Mosegaard, der stammer fra  Thyregod.


Normalt har vi trampolinen fremme, og vi står klar til at tage imod. Men vi skal passe på med at tage for meget fat i dem på grund af coronarestriktione

Rasmus Mosegaard, Instruktør


Fire af deltagerne fra Ejstrupholm, 6-årige Luna Olsen, 13-årige Frederik Behrens Hoff, Silje Fejerskov Østergaard på 8 år og Magnus Glerup Jakobsen på 8 år fik et lille pusterum, da de skulle forklare, hvordan dagen var forløbet.

- Det er faktisk meget sjovt. Jeg har selv gået til spring i to år. Jeg har meldt mig til, for jeg kan godt lide at springe, sagde Frederik Behrens Hoff.

Silje Fejerskov Østergaard forklarede, at hun tidligere havde gået til spring, og at hun nu overvejede igen at melde sig ind, når sæsonen om kort tid igen går i gang.

- Jeg har meldt mig til, for at lave noget andet end at gå i SFO, sagde Magnus Glerup Jakobsen.

Alle fire var helt enige om, at det var en god ting at lave i sin sommerferie.

Der blev lyttet intenst, når instruktørerne fortale om dagens program. Foto: Jens Amtoft

Ifølge springtræner og medlem af bestyrelsen, Benni Bertelsen, er det bestemt en mulighed, at arrangementet kan blive gentaget.

- Det giver da blod på tanden, at der er så stor interesse for det her. Det er jo også en god mulighed for de unge til at finde ud af, hvad det egentlig er, vi går og laver på vores springhold. Det kunne jo være, at der var nogen, der blev interesserede i at gå til spring, sagde Benni Bertelsen.

Ud af de 60 deltagere var omkring 40 lokale. Derudover var der tilmeldinger fra bl.a. Brande, Ikast og Herning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Børkop

Brysterne skal stadig støttes i Børkop

Annonce