Annonce
Vejle

600 nye hjem: Tirsbæk Bakker er godt halvt fyldt

Området nord for den gennemgående Juelsbjergvej er i dag stort set fuldt udbygget, mens der stadig af en del ledig jord syd for, hvor Katrinelund er den seneste udstykning. Her er det planen at opføre i alt 55 gulmurede gårdhavehuse, hvoraf de første er opført. Foto: Mette Mørk
Udvikleren af Tirsbæk Bakker forventer, at bydelen er fuldt udbygget om syv år. Til den tid vil omkring 1000 boliger være skudt op siden første spadestik i 2009.

Bredballe: Det er efterhånden 11 år, siden den første entreprenørmaskine tog en bid af den daværende landbrugsjord oven for Tirsbæk.

Siden er en stor del af området, der nu ligger bag støjvoldene langs Horsensvej og Juelsmindevej, forvandlet til Vejles nye bydel, Tirsbæk Bakker.

De første familier flyttede ind i området i 2010, og dermed var den første lille bid realiseret i den helhedsplan, som Vejle Byråd havde vedtaget året før.

Annonce

Vejle flytter i ny bolig

  • Vejle er en by med vækst og en af de provinsbyer, der vokser mest i indbyggertal.
  • Det smitter af på byggelysten i byen, hvor det ene boligprojekt efter det andet skyder op i midtbyen, på havnen og andre dele af byen.
  • Vejle Amts Folkeblad besøger en stribe af de nyopførte boligprojekter. Både dem, der knap er indflytningsklar, og dem, der har haft lejere og ejere et par år.

En plan, der kan bane vej for op mod 1300 boliger, når Tirsbæk Bakker er fuldt udbygget på det 380 hektar store areal nordøst for Bredballe mellem Horsensvej, Tirsbækvej og Juelsmindevej helt ud til landsbyen Assendrup.

Her godt et årti efter helhedsplanen blev vedtaget politisk, er godt halvdelen af de planlagte boliger og byggegrunde solgt.

Beboere i de første 500

Udvikleren af bydelen, direktør i Omnia Invest A/S Morten Hansen, har svært ved at sætte det præcise antal på. For hvor mange boliger er i dag beboede, hvor mange er under opførelse, og hvor mange grunde bliver byggemodnet lige nu?

Et kvalificeret bud lyder på, at 600 boliger og grunde er solgt, og heraf er ejere og lejere flyttet ind i de 500.

Direktør i og ejer af Omnia Invest A/S, Morten Hansen, anslår, at cirka 500 af de første 600 solgte grunde i Tirsbæk Bakker i dag er beboede. Han forventer, at den nye bydel på omkring 1000 boliger vil være fuldt udbygget om syv år. Foto: Mette Mørk

Udvikleren har nemlig ikke planer om at udnytte helhedsplanens ramme på cirka 1300 boliger. Når Tirsbæk Bakker er fuldt udbygget, vil bydelen derfor rumme omkring 1000 boliger.

- Rammen i kommuneplanen er 1300 boliger, men vi bygger ikke kun rækkehuse, for store arealer er udlagt til parcelhuse. Derfor rammer vi omkring 1000 boliger, når området er færdigudviklet, fortæller Morten Hansen.

Annonce

Solgte én grund i kriseår

Det første udstykning fandt sted på Tirsbæk Søvej, hvor selskabet under Omnia Invest, Tirsbæk Bakker A/S, satte 91 parcelhusgrunde til salg.

Salget af udstykningen ved indkørslen til det nye boligområde fik dog langt fra nogen flyvende start i 2009.

- Vi var ramt af finanskrisen, og der var et af årene under krisen, hvor vi kun solgte én grund. Men da vi kom lidt på afstand af krisen, gik det hurtigere, og det sidste hus i udstykningen stod færdig i 2016, fortæller Morten Hansen.

Annonce

Forsinkede udvikling i tre år

Han vurderer, at krisen forsinkede udviklingen af Tirsbæk Bakker med omkring tre år, men med det tempo, udstykning og salg har nu, er selskabet ved at indhente noget af det forsømte.

- Jeg vil tro, at der nok går syv år, så er den sidste grund i Tirsbæk Bakker solgt. Med den nyeste lokalplan har vi taget hul på den sidste del med de 400 resterende grunde, siger Morten Hansen.

Den nye lokalplan, der omfatter 21,4 hektar, får plads til mellem 105 og 140 boliger - alt efter hvilke typer huse, der satses på. Her har udvikleren også mulighed for at placere byggeri til liberelt erhverv i udstykningen, hvor gården Julianebjerg ligger. Hvorvidt det bliver aktuelt, ved Morten Hansen endnu ikke.

Annonce

Har solgt 254 lejeboliger

Efter Tirsbæk Søvej gik turen videre lige nord for til Frydenlund i 2015, hvor alle godt 90 parcelhusgrunde i dag er solgt. Oven for her - ud langs Horsensvej-  er der udlagt et område til tæt-lav bebyggelse. En del af de 254 boliger er færdigopførte, mens hele området er udbygget til sommer næste år.

Morten Hansen er glad for, at folk nu kan se visionen om at udvikle boligområder, hvor skiltningen, vejene og de grønne arealer har en højere kvalitet end mange andre steder. Foto: Mette Mørk

- Der er tale om rækkehuse til udlejning, og vi har lige solgt hele porteføljen på 254 boliger til HD Ejendomme. Vi vil hellere bruge pengene på at videreudvikle området, og vi ønsker ikke at skulle opbygge en administration, der skal stå for udlejning, siger Morten Hansen.

På Julianelund, der ligger syd for områdets gennemgående Juelsbjergvej, blev første etape udstykket i 2017, og nu er sidste grund solgt i den tredje og sidste etape i den 100 grund store udstykning.

Annonce

Gårdhavehuse på Katrinelund

Katrinelund er et nyt kvarter, hvor Omnia Invest opfører 55 gårdhavehuse, der er tegnet af Ravn Arkitektur. De første beboere flyttede ind i den første etape på syv huse for godt et år siden, og nu er anden boliglomme med 10 huse ved at blive opført. Her er fem af husene solgt, mens en sjette er reserveret.

De første familier er flyttet ind i første etape af gårdhavehusene på Katrinelund, og nedenfor er næste etape på 10 huse begyndt at skyde i vejret. Foto: Mette Mørk

Samtidig satte udvikleren for nylig seks byggegrunde på Katrinelund til salg for minimumspriser på 1,6 og 1,7 millioner kroner. De er alle blevet solgt i en budrunde, hvor den dyreste grund blev solgt til en pris på ikke mindre end 2,2 millioner kroner.

Annonce

Folk kan se visionen

Sofiehøj er en anden ny vej, hvor selskabet stort set har solgt alle 30 grunde nord for Julianelund, mens Morten Hansen i løbet af kort tid udbyder 20 grunde til salg på Juliehøj, der ligger lige nord for Juelsbjergvej.

Udstykningen af Tirsbæk Bakker fortsætter ud mod Juelsmindevej, og Julianelund øverst i billedet er efterhånden fyldt godt op af nybyggede villaer. Foto: Mette Mørk

- Der er en god, jævn efterspørgsel på grundene i området, og i dag kan folk virkelig se den vision, vi havde for området med at udnytte naturen, skabe masser af grønne områder og en lidt højere kvalitet på veje og skilte. Ved områdets nye daginstitution bygger vi et fælleshus, som vi stiller gratis til rådighed for grundejerforeningernes medlemmer, og fordi det er så stort et område, føler vi en forpligtelse til at gøre noget for at hæve attraktiviteten og kvaliteten, siger udvikleren.


Jeg vil tro, at der nok går syv år, så er den sidste grund i Tirsbæk Bakker solgt. Med den nyeste lokalplan har vi taget hul på den sidste del med de 400 resterende grunde.

Morten Hansen, udvikler af Tirsbæk Bakker
Annonce
Vejle For abonnenter

Vejles gamle miljøskib kæmper for rent hav i Norge

Danmark

Mandagens coronatal: 70 procent har fået det første stik

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Sådan tjener du penge på Instagram: Influencere er blevet den nye reklamesøjle

Erhverv For abonnenter

Begyndte i en campingvogn på græsplænen: Telefoni-udvikler syvdoblede millionoverskud - og forventer mere

Erhverv

40 mand holder øje med dig: Hammeren falder, når lovgivningen ikke overholdes

Erhverv

Planen for tiny houses i Vejle siger byggemodning og salg i 2023: Men en tidsramme på to år er "meget ambitiøs", lyder de seneste meldinger

Vejle For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Vejle

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Alarm 112

Beboer kørt til kontrol efter brand: Madlavning brændte på

Alarm 112

Folk på bredden så et tomt surfboad og frygtede drukneulykke: Helikopter, båd og biler rykkede ud

Sport

Danmarks første medalje er i hus: Se Jesper Hansen skyde sig til OL-sølv

Debat

Sæt pris på naturen, også når vi bygger motorveje

Billund For abonnenter

Marian og Bent droppede huset: Nu bor de fast i en campingvogn

Kultur

Heavy metal og dødningehoveder i køkkentapetet: 45-årige Karsten er medarrangør af ny metalfestival

Annonce