Annonce
Vejle

61 millioner kroner ikke nok: Parkeringshus med 400 pladser i udbud i første omgang

Sådan kommer det nye parkeringshus til at se ud - når det er helt færdigt. Byggeriet er som udgangspunkt opdelt i to etaper. En del af første etape er adgangsvej og bro over åen, hvor der bliver både ind og udkørsel.  Illustration fra lokalplanen
Forvaltningen har dog samtidigt bedt om bud på et samlet projekt med 1000 pladser og håber på en skarp pris, man kan præsentere for politikerne.

Vejle: Kommunen får ikke et fiks og færdigt parkeringshus med 1000 pladser for 61 millioner kroner.

De 61 millioner kroner, som politikerne allerede har bevilget til et parkeringshus ved Sjællandsgade, rækker til en første etape med 400 pladser - inklusiv de nødvendige tilkørselsveje og en bro over Sønderåen.

- Det er det projekt, vi har sendt i EU-udbud, fortæller bygherrerådgiver Jonas Flyvholm fra Vejle Kommune.

Vurderingen er, at et parkeringshus med 1000 pladser vil løbe op godt 100 millioner kroner. Det er 40 millioner kroner mere, end politikerne har fundet  til formålet i første omgang:

- Men i udbuddet beder vi  entreprenøren komme med en skarp pris for at få bygget hele parkeringshuset på én gang. Det vil være en fordel i forhold til igen at skulle i gang med at bygge om nogle år, siger Jonas Flyvholm.

Annonce

Entreprenører skal byde senest 1. marts

Fristen for at komme i betragtning er 1. marts. Her udvælger kommunen så tre firmaer, der får mulighed for at byde på den endelige opgave.

Når forvaltningen har fået de relevante priser på 400 og 1000 pladser, vender man tilbage til politikerne for at høre, om der er politisk vilje til at lægge ekstra millioner på bordet her og nu, så hele det store parkeringshus kan bygges færdigt i samme arbejdsgang.


Stålpriserne er steget 30-40 procent på det seneste, men jeg tror stadig, vi kan få en god aftale på byggeriet.

Jonas Flyvholm - bygherrerådgiver i Vejle Kommune


Så snart det er afklaret vil arbejdet gå i gang. Først skal der bankes pæle i undergrunden til at bære den store konstruktion. Derefter starter så selve puslespillet med at få samlet de mange elementer til det store puslespil på den nuværende grusparkerings-plads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Kaffetørst førte til storbrand på Randbøl Hede: Se skaderne i videoen her

Annonce