Annonce
Alarm 112

63-årig lod bilen stå i tomgang ved bageren: Nem opgave for biltyven

Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Børkop: Politikommissær Jesper Duus kalder det en dårlig vane, når folk lader deres bil stå i tomgang, hvis de har et hurtigt gøremål i eksempelvis en butik.

Og for en 63-årig mand i Børkop blev den dårlige vane ganske hårdt straffet, da han torsdag klokken 11.30 skulle et hurtigt smut ind til bageren i Jernbanegade.

Hans Renault Twingo fik lov at stå i tomgang udenfor, og det fristede en forbipasserende 27-årig mand fra lokalområdet, som kørte væk i bilen.

Heldigvis kunne landbetjenten på baggrund af vidners signalement hurtigt finde frem til den pågældende biltyv, som var kørt til den anden ende af byen med Renault'en. Han blev sigtet for brugstyveri, men bilejeren slipper heller ikke helt.

- Han fik sin bil tilbage, men han bliver sigtet for ikke at have sikret sin bil efter de gældende regler, siger politikommissær Jesper Duus fra Patruljecenter Midt.

Han fortæller videre, at sigtelsen blandt andet begrundes med, at der kan opstår fare, når politiet skal eftersætte en bil, der er stjålet.

- Desuden skal man være opmærksom på, at forsikringsselskaberne i sådan en situation ikke udbetaler forsikring, påpeger politikommissæren.

En sidste påmindelse handler om, at der rent faktisk er et tomgangsregulativ, som typisk lyder, at man ikke må lade sin bil holde i tomgang i mere end ét minut.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Tre mænd i slagsmål

Alarm 112

Kaffetørst førte til storbrand på Randbøl Hede: Se skaderne i videoen her

Annonce