Annonce
Jelling

640 ryttere sendes afsted fra Gormshallen - 1360 flere suser forbi

Også i år vil der være rød løber ved Monumentområdet til racercyklerne. På mountainbike er det dog ligegyldigt med det stenrige underlag. Arkivfoto: OK Gorm
DGI Hærvejsløbets længste mountainbike-rute starter i Jelling, hvor OK Gorm har ansvaret for at sende 640 ryttere afsted lørdag morgen. Senere på dagen suser 1360 landevejsryttere forbi.

Jelling: På lørdag 29. juni afvikles DGI Hærvejsløbet for syvende gang. Cykelløbet har ni startsteder fra Flensborg i syd til Aalborg i nord, og alle ni ruter slutter i Viborg. En enkelt af ruterne starter også i Jelling.

Det er den længste rute for mountainbike-rytterne, og her bliver rytterne - 640 styks - sendt afsted fra Gormshallen klokken otte.

Det er OK Gorm, der står for det praktiske i forbindelse med starten. Orienteringsklubbens opgave er at sende rytterne afsted og følge dem på den første del af ruten samt at sende dem gennem den første af de indlagte singletracks - en lille afstikker til en mere ujævn, udfordrende og mountainbike-venlig bane på skovstier i Jelling Skov.

Annonce

Ruterne

  • Mountainbikerne starter ved Gormshallen og kører rundt om sportspladsen, forbi festivalområdet og Baggesholm Plantage. Så går den fra Plantagevej til Fårupgårdvej, hvor man forlader vejen for at køre forbi Fårup Mølle og ungecentret. Derefter er det tilbage på Fårupgårdvej og så ned forbi Skovdal Kro, hvor singletrack-delen gennem Jelling Skov starter. Når den er forceret går ruten tilbage til Jelling, hvor rytterne skal gennem Monumentområdet, inden turen fortsætter ud ad Tørringvej, Harresøvej og Vejlevej, inden de rammer Hærvejen for en kort stund, inden det går ad andre veje til Kollemorten.
  • Landevejsrytterne kommer til Jelling nede fra Fårup Sø og kører gennem byen op til rundkørslen ved Herningvej og Mangehøje. Her drejer de ind mod kroen, og efter den går det til venstre ad et lille Monumentområde-stykke, inden de fortsætter ud ad Tørringvej. Ved Monumentområdet er der lagt rød løber ud for at skåne de tynde racercykel-dæk.

Tidligt op

- Det betyder, at 12–14 Gorm-medlemmer fra klokken syv står klar til at udlevere startnumre og morgenbrød til deltagerne, men allerede fra 06.30 bliver der arbejdet på højtryk for at for smurt boller, brygget kaffe, blandet energidrik med mere, så rytterne kan få lidt i sukkerdepoterne, før de begiver sig ud på den strabadserende mountainbaike-rute, oplyser OK Gorms Karl Kristian Terkelsen.

Når rytterne når til Kollemorten, slutter OK Gorms arbejde og andre frivillige kræfter overtager.

Men det er ikke slut med cykler i Jelling, for en gang i løbet af formiddagen kigger 1360 landevejsryttere også forbi. 550 af dem har været tidligt oppe for at starte i Flensborg på en 275 kilometer lang rute, mens de sidste 810 begynder i Vejen og sammenlagt cykler 160 kilometer for at nå målet i Viborg.

I alt deltager 5700 ryttere i Hærvejsløbet.

Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Politikere ønsker ikke anke sag om seksuelle overgreb - men den endelige beslutning lader vente på sig

Annonce