Annonce
Vejle

67 års fængsel er ikke nok: Anklageren kræver endnu mere

Hele sagen med de seks dømte i sagen om narko på campingspladser i Give og Brande får lov til at gå om i landsretten. Arkivfoto

Anklagemyndigheden har anket dommen over de seks tiltalte i sagen om narko, der blev fundet flere steder i Brande og Give. Så nu skal hele sagen køre igen i landsretten.

Vejle/Give/Brande: En sammenlagt fængselsstraf på 67 år er ikke nok for anklagemyndigheden.

Herfra har man anket dommen over seks mænd, som i begyndelsen af februar blev idømt de lange fængselsstraffe ved Retten i Kolding for blandt andet at have opbevaret og videreoverdraget amfetamin og ecstasy.

Dele af de narkotiske stoffer blev fundet i en kælder i Brande, i en campingvogn i Brande samt på Give Campingplads i løbet af sommeren og efteråret 2017.

Den hovedtiltalte blev idømt 14 års fængsel for 35 kilo amfetamin, 18.000 ecstasypiller og 502 gram kokain. Byretten vurderede, at han måske ikke sad i toppen af narkopyramiden i denne sag, men at han var den hovedmand, som satte de fem andre tiltalte i arbejde.

Fire af de andre tiltalte fik hver 12 års fængsel, mens den femte fik fem års fængsel. Den sidstnævnte valgte som den eneste, at han ikke ville anke sagen, men han har siden fortrudt og har også anket til landsretten.

Annonce

Større mængder narko

Og nu har anklagemyndigheden altså valgt at modanke dommen over mændene. Det betyder, at de kan risikere endnu længere fængselsstraffe, når sagen skal behandles i landsretten.

- I kontraskrivelsen står der, at man ønsker de tiltalte dømt i overensstemmelse med anklageskriftet, fortæller advokat Linda Christensen, der er forsvarer for den 32-årige vejlenser, som er tiltalt i sagen.

Det vil blandt andet sige, at anklagemyndigheden vil have mændene dømt for at have været i besiddelse af større mængder narko, end byretten mente, at der var grundlag for at tro.

- Så hele sagen skal køre igen i landsretten med fuld drøn på mængder, og anklagemyndigheden vil formentlig også gå efter, at straffene skal være længere, vurderer Linda Christensen.

Hendes klient - og dennes fire år yngre bror - fik i byretten nedjustereret den mængde amfetamin, de var tiltalt for, fra 10 kilo til otte kilo.

De to yngste tiltalte fik også en nedjustering fra 7,5 til syv kilo amfetamin.

Vil have fat i pengene

Desuden har anklagemyndigheden anket en anden afgørelse, som byretten nåede frem til.

Anklager Tanja Mikkelsen krævede i byretten, at der fra den hovedtiltalte skulle konfiskeres 24 bitcoins, svarende til omkring 2,8 millioner kroner på det tidspunkt, hvor han blev anholdt. Man mente nemlig, at pengene var tjent i forbindelse med salg af narko.

Siden anholdelsen lykkedes det dog nogen at tømme den tiltaltes digitale tegnebøger - på dette tidspunkt var bitcoins'ene omkring 1,8 millioner kroner værd.

Byretten vurderede i sin dom, at man ikke kan konfiskere noget, som man ikke kan være sikker på, er i personens besiddelse længere. Derfor blev konfiskationen ikke taget til følge.

Men de bitcoins - og værdien bag dem - vil statsadvokaten altså have.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Klovborg Kino varmer op til publikum

Annonce