Annonce
Navne

70 år

Børge Fruelund Jensen (t.h). fylder 70 år. Arkivfoto: Mads Hansen
Annonce

Forfatteren, cand. mag. Børge Fruelund Jensen, Vardevej, Vejle, fylder 70 år på fredag.

Børge Fruelund Jensen voksede op som adoptivbarn på slægtsgården "Fruelund" ved Give, hvor han oplevede en tryg barndom hos kærlige adoptivforældre, hvad han har fortalt om i sine erindringer "Det var en varm dag", der kan læses på nettet.

Som ung stak han til søs og sejlede blandt andet under den legendariske kaptajn Zacho, hvorom han har berettet, en lille selvbiografisk roman, på ØKs hjemmeside, "Livet i ØKs skibe".

Midt i 60`erne havde han fået nok af livet til søs, gik i land og blev student fra Høng Studenterkursus med sin årgangs højeste karakter, 13. Han tog embedseksamen i engelsk, oldtidskundskab og klassisk filologi, blev gymnasielærer og underviste først i Grenå, derefter på HF i Fredericia og sidst på Munkensdam Gymnasium i Kolding, hvor han blev kendt som en festlig og farverig lærer. Hans personlige engagement slog igennem hos eleverne. Samtidig skrev han digte og kronikker til aviserne.

Børge Fruelund Jensens interesse for litteratur og historie førte ham til Irland, hvor han tog ophold flere gange og udgav en digtsamling i Dublin. Senere bragte hans urolige liv ham til Grækenland. Han var konverteret til katolicismen, og under de lange ophold i udlandet skrev han bl.a. til Katolsk Ugeblad, mens Erling Tiedemann var redaktør.

Børge Fruelund Jensens kontroversielle tænkning kunne ofte give redaktøren rynker i panden og modsvar i bladet. Ligesom han nu vil være kendt i Vejle Amts Folkeblad for provokerende indlæg.

Hans skribentvirksomhed omfatter et utal af artikler og afhandlinger på dansk og engelsk. Hos Cambridge University Press er han bl.a. registreret for afhandlingen "Juvenats Portrait of Umbricius", og uddrag af hans roman "Where Is That Lazy Seraph With Ambrosia" kan læses i Agora, institut for Klassisk Arkæologi, Oldtid og Middelalder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Det viser avisens meningsmåling: Borgmesteren skal måske hjem i svinestalden - hvis Konservative ser rødt

Sydjylland For abonnenter

Nu stiger bogormen fra Løgumkloster til tops i Venstre: Her er Stephanie Loses vej til næstformandsposten

Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Vejle

Politikerne har været til terminsprøve: Læs, hvad de siger til karaktererne

Annonce