Annonce
Erhverv

70-årig åbner gør det selv-værksted: Her kan du rode med bilen - og få hjælp til det

Flemming Andersen åbner sit gør det selv-værksted den 15. februar. Foto: Jan Kronvold
Fra den 15. februar bliver det muligt at leje sig ind i et værksted på Industrivej, som 70-årige Flemming Andersen står bag. Gør det selv-værkstedet har været efterspurgt og de første kunder har lejet sig ind.

Grindsted: Hvis man har lyst til at gå og rode med biler, scootere eller måske motorcykler eller andre ting i sin fritid, men mangler et sted at stå med det, så er muligheden der nu.

For den 15. februar åbner 70-årige Flemming Andersen et gør det selv-værksted på Industrivej 15 i Grindsted.

Her er der lige nu én fire tons lift og forskelligt værktøj, svejseværk, trykluft, slibemaskiner og hvad der ellers kan blive brug for til gør det selv-projekter, og så giver Flemming Andersen gerne en hjælpende hånd, hvis der skulle blive brug for det.

- Konceptet er, at folk kan ringe og bestille en tid. Det bliver nok mest om aftenen og i weekenderne, mener Flemming Andersen.

Det er faktisk på baggrund af flere forespørgsler, at Flemming Andersen nu åbner et værksted til gør det selv-folket.

- Der er jo mange der kender mig fra tidligere, hvor jeg havde værksted i 4,5 år i det gamle Carlsberg-depot, og så har jeg i mange år været ved Bjarne "Skrald", da han havde dækcenter. Der lærte jeg meget, fortæller Flemming Andersen.

Annonce

Udlært murer

For han er ikke udlært mekaniker, men derimod murer, og det, Flemming Andersen gør mest i, er rust, bremser og udstødning. I de seneste år har han gået og vedligeholdt tømrerfirmaet AKO Bygs trailere.

- Jeg hjælper gerne til, hvor der er behov for det, og så står jeg også selv og ordner biler og andre ting her, siger Flemming Andersen.

I øjeblikket har han en VW Transporter hængende på liften. Den er han i fuld gang med at ombygge til en autocamper, men det ser ud til at være et noget uoverskueligt projekt, som han har kastet sig ud i.

I Flemming Andersens gør det selv-værksted er der en del værktøj, som lejerne kan benytte sig af. Foto: Jan Kronvold

- Den skal ud og køre til sommer, og det kommer den, fastslår Flemming Andersen.

Han har været førtidspensionist siden 1999, da han kom ud for en arbejdsulykke i 1992, hvor han faktisk var død, men blev genoplivet.

- Jeg kan ikke sidde stille. Jeg skal være aktiv, men det skal bare foregå i mit eget tempo, siger Flemming Andersen.

Nu hvor der er kommet sne, er det blevet meget aktuelt at få skiftet til vinterdæk, og nu giver Flemming Andersen mulighed for, at man kan stå på hans værksted og skifte hjulene.

Annonce

En lift mere

- Der er mange, der har manglet sted at stå og skifte hjul, så jeg tænkte, at så kan vi lige så godt komme i gang. Det er ikke kun biler, man kan lave her. Er der nogen der har en trailer, der trænger til et eftersyn, så kan man også gøre det, siger Flemming.

I øjeblikket er der kun én lift, men der kommer snart en mere, så der kan arbejde flere på værkstedet på én gang. Desuden kommer der også et dækapparat, så man kan afbalancere sine dæk.

- Det her er noget, som jeg har gået og rumsteret med i flere år, og det er ikke noget, som jeg skal tjene stort på. Min revisor og jeg har sat næsen op efter 50.000 kroner det første år. Bare det kan betale sig selv, så er jeg godt tilpas, siger Flemming Andersen.

De første kunder har allerede meldt sig hos Flemming. Der er således to, der har lejet sig ind i et halvt år til 500 kroner for hver, så de første 1000 kroner om måneden er hjemme i de næste seks måneder, og et par andre har også bestilt tid hos Flemming Andersen.

Den 15. februar slå Flemming Andersen døren og porten op til sit nye værksted på Industrivej. Foto: Jan Kronvold

- Jeg tænker, at jeg er her hver dag fra klokken 10 til 16 eller efter behov. Det her skal være et tilbud til den lille mand, der godt kan lide og gå og pille lidt med det selv, siger Flemming Andersen.

Gør det selv-værkstedet

  • Flemming Andersen åbner sit gør det selv-værksted på Industrivej 15D den 15. februar.
  • Der er åbent hver dag fra klokken 10-16 eller efter aftale.
  • Det koster 70 kroner i timen at leje sig ind på værkstedet, 450 kroner for otte timer, 1200 kroner for 24 timer og 2000 kroner for 40 timer.
  • Værkstedet kan bestilles på telefon 29 79 99 46.

Han forventer, at det både bliver unge og ældre mennesker, der kommer til at bruge hans værksted på Industrivej, og han regner med, at han selv kan have en bil hængende, som han kan gå og rode med.

- Men kunderne har første prioritet, fastslår Flemming Andersen.

For at markere åbningen af gør det selv-værkstedet på Industrivej, holder Flemming Andersen åbent hus søndag den 14. februar fra klokken 11 til 16 på Industrivej 15D.


Jeg kan ikke sidde stille. Jeg skal være aktiv, men det skal bare foregå i mit eget tempo

Flemming Andersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Monika måtte aflive sin hvalp efter handel med tiltalt hunde-sælger

Debat

Gravesen stadig en god historie

Annonce