Annonce
forside

72-årig windsurfer mistede sit bræt: Piftede og vinkede efter hjælp

Birger Struwe mistede sit surfbræt, da mastens fod knækkede. Sejl og mast havde han ved sig i vandet. Arkivfoto

Birger Struwe fik brug for assistance, da han onsdag eftermiddag mistede sit surfbræt i bugten i Juelsminde.

Juelsminde: Birger Struwe fra Jelling måtte pifte og vinke efter hjælp, da han onsdag eftermiddag mistede sit surfbræt under windsurfing i bugten i Juelsminde.

Mastens fod var knækket, brættet var forsvundet i blæsten og den 72-årige mand, der havde redningsvest på, befandt sig for langt ude i vandet til, at han kunne svømme ind til land.

- Jeg lå der og kunne ikke komme nogle steder, så jeg prøvede at vinke til nogle både, men de kunne ikke se mig, fortæller han til Folkebladet.

Der var andre, der surfede i bugten ud for kysten mod As Hoved, og en af dem fik Birger Struwe, der piftede efter dem, kontakt til.

Surferen satte kursen mod land for at få fat på hjælp og mødte Birger Struwes svigersøn, som kom ud i en motorbåd.

- Jeg sagde til ham, at jeg befandt mig godt nok og bad ham prøve at finde brættet længere ude, fortæller Birger Struwe.

Annonce

Kom ikke noget til

Kort tid efter fik en anden båd, Victory, øje på den 72-årige sommerhusejer og samlede ham op.

Inde på land var en indsatsleder blevet tilkaldt. Der var sendt bud efter både ambulance og helikopter, men helikopteren blev afmeldt igen.

Birger Struwe tilbragte en times tid i vandet, men kom ikke noget til.

- Overhovedet ikke. Jeg kunne blive liggende i vandet. Det var dejligt varmt. Men det var da en oplevelse, og det havde været noget andet, hvis jeg var kommet til skade, da mastefoden knækkede, og jeg faldt i vandet, siger han.

Surfbrættet blev fundet senere samme dag, og Birger Struwe har siden været rundt med nogle flasker vin for at takke de forskellige involverede for hjælpen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Tøjbutik i Vestergade lukkes

VB

VB siger farvel til norsk offensiv-spiller

Annonce