Annonce
Børkop

72 skal vandre 20 kilometer på søndag - og det har sine gode grunde

Peder Hummelmose har været gennem tre runder med kræft. På søndag er han med til at arrangere en gåtur fra hjemmet i Gårslev til Vejle. Formålet er at samle ind til Børnecancerfonden. Arkivfoto: Mette Mørk
72 har tilmeldt sig en 20 kilometer lang gåtur fra Gårslev til Vejle på søndag.
Annonce

Gårslev: Vejrudsigten siger, i skrivende stund, klart vejr. Lidt koldt men med sol.

Og dermed virker det til, at den lange gåtur fra Gårslev til Vejle bliver i et fint vintervejr.

Den tur skal 72 ud på.

- Det er simpelthen så glædeligt, at der er 72 tilmeldte til gåturen på søndag. Det betyder over 14.000 kroner i direkte støtte til Børnecancerfonden, siger Peder Hummelmose, der er en af initiativtagerne til turen.

Han er byrådsmedlem for Venstre, men på søndag er han bare Peder, der er manden, hvis historier er baggrund for turen. Han fortalte nemlig til Vejle Amts Folkeblad om sine oplevelser med kræft og kampen om at overvinde sygdommen, og den historie læste lederen af DGI-Huset i Vejle, Roald Christiansen.

Han fik en idé på baggrund af artiklen, og han kontaktede Peder Hummelmose med et forslag om en gåtur fra Peders hjem i Gårslev til DGI-Huset i Vejle. Med det formål at samle ind til Børnecancerfonden.

- Der er ingen tvivl om, at havde turen været kortere, så var der nok flere, som havde tilmeldt sig, men konceptet har vi holdt fast i. Og heldigvis er der stadig rigtig mange, som gerne vil bakke den gode sag op, og det er vi selvsagt meget glade for, siger Peder Hummelmose.

Annonce

Tur langs fjorden

Turen bliver på 20 kilometer, og vandrene skal gennem noget meget smuk natur. De skal gå til Brejning langs golfbanen, ned forbi hotellet og ud til Sellerup Strand.

- Her venter der forplejning. Ryans Fisk og Vildt samt Din Madpartner været så flinke at sponsorere lidt forfriskninger i form af en goodiebag, forklarer Peder Hummelmose.

Derefter går turen via asfaltveje gennem Munkebjergskoven, serpentinervejen og Ibæk Strandvej. Ved DGI-Huset venter gløgg og æbleskiver. Samt en bus, der kører deltagerne til Gårslev igen, hvor de kan hente deres biler.

Der er mange corona-restriktioner, som bliver overholdt undervejs. Det betyder blandt andet, at der laves hold af ti personer, som bliver sendt afsted med seks minutters mellemrum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Give For abonnenter

Tre afgørende faktorer spænder ben for genetablering af lokal radiokanal - men næstformand ser det gerne ske

Annonce