Annonce
Erhverv

74.000 ton varer og pakker går hvert år igennem Cargo Center Billund

Cargo Center Billund er en del af Billund Lufthavn og håndterer al fragtgods i lufthavnen. I 2019 lossede og læssede de 125 ansatte omkring 74.000 ton varer og pakker. Privatfoto
125 ansatte i lufthavnens fragtcenter sørger for at luftfragt-gods to timer efter landing er klar til at blive kørt ud til forbrugere og virksomheder.
Annonce

Billund: På Eksportvej i Billund Lufthavn ligger Cargo Center Billund og adressen er yderst passende for virksomheden, der har 125 ansatte.

Cargo Center Billund er en del af Billund Lufthavn og er ansvarlig for at håndtere luftshavnens godsfragt.

- Vi har 42 ugentlige luftfragt-operationer med alt fra industrivarer og vindmølledele til designermøbler og fødevarer. Vi ligger jo lige midt i et stort produktionsområde og vi håndterer varer, som fremstilles indenfor en radius af 500 kilometer fra Billund og i 2019 håndterede vi 74.000 tons varer og pakker, fortæller Jan Ditlevsen, luftfragtchef i Cargo Center Billund.

Annonce

Mangel på fragtfly

Cargocentret har faciliteter flere steder på lufthavnens område til at håndtere de mange ton luftfragt og råder over i alt 18.000 kvadratmeter med blandt andet kølefaciliteter og stalde til levende dyr.

- Vi håndterer faktisk en del levende dyr som eksempelvis grise, der skal flyves til Kina og her under corona-krisen har vi håndteret adskillige fly med værnemidler, fortæller Jan Ditlevsen.

Passager-trafikken har været hårdt ramt under corona-krisen, hvor luftfragt har oplevet en mindre tilbagegang på 10-15 procent.

Nedgangen skyldes blandt andet, at så mange passagerfly holdes på jorden.

- Alle passagerfly tager også fragt med og fordi så mange passagerfly nu står stille, er der faktisk mangel på fragtfly på verdensplan, fortæller Jan Ditlevsen.

Annonce

Kan tømme et fly på minutter

Cargocentret, der er et af to i Danmark - dat andet er i Københavns Lufthavn - fungerer som bindeleddet mellem luftfarten og speditørerne, der skal bringe varerne ud til forbrugerne og virksomhederne.

Det stiller krav til, hvor hurtigt centret kan tømme et fragtfly.

- Tiden på jorden er ekstremt vigtig. Fra et stort fragtfly lander her i Billund, til godset kan udleveres til speditørens lastbiler, går der maks to timer. På de mindre fly taler vi om minutter. Hvis et fly er 12 timer undervejs fra Kina, kan det ikke nytte noget, at der går flere timer med at få det losset. Så ryger hele ideen med luftfragt jo, så det er et vigtigt konkurrenceparameter blandt lufthavnene, hvor hurtigt man kan tømme sådan et fly, fortæller Jan Ditlevsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce