Annonce
Alarm 112

75-årig ville brænde grene og kviste af: Nu får han bøde for at starte en naturbrand

Ilden nåede at sprede sig til et område på omkring 3000 kvadratmeter. Foto: TrekantBrand
- Branden blev fanget, inden den nåede den omkringliggende skov, udtalte indsatsleder Christina Fischer tirsdag eftermiddag.

Vonge: En 75-årig landmand kommer til at punge ud, efter at han tirsdag over middag var skyld i en naturbrand på Tinnetvej i Vonge.

Manden havde fældet træer og brændte småkviste og grene af på et bål. Bålet kom imidlertid så meget ud af kontrol, at han klokken 12.54 anmeldte branden til TrekantBrand.

Indsatsleder Christina Fischer fortalte kort efter, at ilden nåede at sprede sig til et markområde på omkring 1000 kvadratmeter. Området stod med tørt græs og med nyplantede træer.

Annonce

Nu melder politiet derimod ud, at der var tale om et tre gange så stort areal på 3000 kvadratmeter. For det skal landmanden betale en bøde af ukendt størrelse.

Bål med omtanke

- Han må gerne have et bål ude på sin mark, men det skal naturligvis gøres med omtanke. Branden skal være under kontrol. Det var den ikke, og derfor bliver han sigtet efter beredskabsloven og skal betale en bøde, siger vicepolitiinspektør Mikkel Ross fra Sydøstjyllands Politi.

Marken er omkranset af skov, og den blev heldigvis ikke medtaget.

- Vi fangede den, inden det gik helt galt. Branden blev fanget, inden den nåede den omkringliggende skov. Så kunne det for alvor have grebet om sig, udtalte indsatsleder Christina Fischer tirsdag eftermiddag.

Den seneste tid har budt på flere naturbrande. Derfor er TrekantBrand heller ikke sene til at advare om faren ved afbrænding.

- Det er så tørt lige nu, så man skal simpelthen holde sig fra at brænde ting udendørs, påpeger hun.

Foto: Trekantbrand
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Smitten falder i Vejle Kommune: Men én befolkningsgruppe skiller sig stadig negativt ud

Annonce