Annonce
Vejle

Se kortet: 750 boliger plus en skole skyder op i Vejle

Se det interaktive kort over byggerierne nedenfor.
Ungdomsboliger, lejligheder og rækkehuse - i løbet af de kommende år bliver der flere boliger at vælge imellem i Vejle

Vejle: Sommerferien sætter sit præg.

Aktiviteten er ikke lige høj på alle de ni byggepladser, avisen netop har besøgt i det centrale Vejle. Flere steder holder håndværkerne helt åbenlyst ferie, men ikke desto mindre skyder byggerierne op af jorden, og i løbet af det kommende år står 750 nye boliger til rådighed for vejlensere og tilflyttere til Vejle

Funders Fabriksgrund. 57 ejerlejligheder. 90 til 135 kvadratmeter. Indflytning starter juli 2020. Foto: Kaare Johansen

Store og små lejligheder

Ovenfor kan du se et interaktivt kort med fotos fra de forskellige byggepladser plus billeder af, hvordan projekterne gerne skulle tage sig ud, når håndværkerne engang er færdige.

Da boligerne for de fleste vedkommende skyder op i bymidten, er der for langt størsteparten tale om lejligheder. Og akkurat som politikerne i byrådet har ønsket sig, vil der være mange forskellige størrelser og dermed også prisklasser - lige fra små et-værelses studieboliger til de store lejligheder, der har præget boligudbuddet de seneste år.

Studiebolig-byggeriet er især i hænderne på byens to største boligforeninger, AAB og Østerbo, men også Junge Byg's projekt på hjørnet af Flegmade og Boulevarden kommer til at indeholde dette boligtilbud.

Annonce

Store 10-års planer

De 750 boliger er kun en brøkdel af de boliger, der ifølge den kommunale planlægning vil blive opført i Vejle Kommune i løbet af de kommende 10 år. Hele 10.300 har netavisen Byens Ejendom regnet sig frem til. Og planer er der nok af - blandt andet for den nye store Rosborg-bydel, med op til 3.000 boliger.

Nybyggeriet skal modsvare en befolkningstilvækst på godt 9.000 frem mod 2027 - ifølge kommunens egne fremskrivninger. Dermed vil kommunen huse 124.423 indbyggere i 2027 og med al sandsynlighed være Danmarks femtestørste kommune rent befolkningsmæssigt kun overgået af de fire store, København, Aarhus, Odense og Aalborg.

Men dette er fremtidsplaner. Her og nu er der som nævnt gang i byggeriet af 750 boliger fordelt på otte projekter. Dertil kommer en ny skolebygning til Syddansk Erhvervsskole.

Skudehavnen : 150 ejerboliger - Rækkehuse fra 124 til 149 kvadratmeter. Indflytning fra eftersommeren 2019 og frem. 54 almene lejeboliger - Lejerbo. 55 til 115 kvadratmeter. Indflytning efteråret 2019. Foto: Kaare Johansen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Live fra pressemøde: Alle test af Eriksen ser fine ud - har holdt videomøde med landsholdskollegerne

Sport

Vejle-boksere tror på medaljer

Vejle

Varm opbakning til udendørs musikfester: Bare gi' den gas, unge venner - alle de sure gamle må stikke hø i ørerne!

Sport

Faldt om i januar: Hjertestop har ramt flere unge fodboldspillere

Annonce