Annonce
Hedensted

770 rottebesøg på et halvt år: Kommunen er blevet mere effektiv i kampen mod rotterne

Hedensted Kommune er blevet bedre til at bekæmpe rotter, efter opgaven er taget hjem. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Hedensted Kommune kommer hurtigere ud ved anmeldelser om rotter, og det går også hurtigere med at få bugt med skadedyrene, viser en ny undersøgelse.

Hedensted: Hedensted Kommune er blevet mere effektiv i forsøget på at bekæmpe rotter hos både privatpersoner, kommunale bygninger og erhverv.

Det viser kommunens egen opgørelse, som er lavet et år efter, kommunen hjemtog driften og altså selv står for at udføre opgaven.

- Vi har fået meget positive tilbagemeldinger fra både borgere, virksomheder og kommunale medarbejdere om, at samarbejdet er blevet bedre i forhold til både forebyggelse og bekæmpelse af rotter. Og tallene viser også, at det går i den rigtige retning, siger Lene Tingleff (V), formand for teknisk udvalg.

Annonce

Hedensted Kommune har i perioden 1. oktober sidste år til 1. marts i år besøgt 772 ejendomme i forbindelse med de lovpligtige tilsynsbesøg. Det drejer sig primært om erhvervsejendomme med dyrehold, steder med produktion af fødevarer eller steder, hvor der opbevares foderstoffer eller planteprodukter, som senere skal bruges til produktion af fødevarer.

- Der har tidligere været udfordringer med at nå alle besøgene inden for tidsperioden, ligesom der i flere tilfælde har været tvivl om, hvorvidt besøgene overhovedet har fundet sted. Men det er der altså styr på nu, siger Lene Tingleff.

Rottehund er en gevinst

Kommunen er også blevet hurtigere til at komme ud, når der bliver anmeldt rotter, således er den gennemsnitlige responstid gået ned fra 4,13 til 2,97 dage. Når der endelig er konstateret rotter, går det ligeledes hurtigere med at få bugt med dem. Her er gennemsnittet gået fra 49,9 dage til 37,8 dage.

- Nedgangen skyldes, at der sker en grundigere gennemgang ved første besøg, hvor der er fokus på at finde årsagen til, at der er rotter. Derudover har bekæmperne stor glæde af rottehunden, siger Lene Tingleff.

Det er kommunens materielgård, der står for rottebekæmpelsen, og det går fint hånd i hånd med det øvrige arbejde. Rotteområdet har højsæson fra oktober til marts, men i sommerperioden overgår flere af rottebekæmperne til grøntpleje i kommunen.

Samarbejdet med materielgården betyder også, at nogle opgaver kan løses hurtigere end tidligere, fx ved institutioner, som har rotter på en legeplads. Her kan materielgården eksempelvis hjælpe med at flytte et legehus, som betyder, at rottehunden kan rømme rottereden ofte inden for få timer.

Annonce
Navne For abonnenter

Lægerne sagde, hun var for ung til at dø, men de kæmpede forgæves: Anja døde med sønnen Christian ved sin side

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

8. klasse møder Gert: 'Jeg kender flere, der er døde her, både af stoffer og alkohol, og det er noget, man ikke lige glemmer'

Hedensted For abonnenter

Flere investorer klar: Men sportel-visionen træder fortsat vande uden tidsplan

Vejle

Når turen kommer til Vejle: Sådan vil man løse parkeringsudfordringerne

Erhverv

Niels dropper sit 25-års jubilæum og lukker firmaet på grund af kronisk sygdom: Nu vil han cykle til Prag

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Kultur For abonnenter

Rockklubben har talt: To kvinder rendte med guldet i musikåret 2021

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Alarm 112 For abonnenter

Vejle i 70'erne: Kvinde mistede livet, da hun ramte skolebus med 45 elever

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Vejle

Opfordring til at droppe demonstrationer blev benzin på bålet: 'Nu vil vi tale endnu mere med pressen og sætte endnu flere skilte op'

VEJLE For abonnenter

Marc Oliver mistede sin fireårige datter, da hans kæreste rejste til udlandet og sendte ham en skæbnesvanger besked: Nu har han udgivet et album, hvor han synger om savnet af sin lille pige

KLUMME

Provsten kæmper stadig med mors gode råd: 'Hold dig nu til sandheden, Børge!"

Annonce