Annonce
Erhverv

78-årig designer genåbner sin butik: - Jeg er ikke klar til at stoppe

Karen Noe flyttede for fem år siden sin forretning til Ølholm. Nu er hun vendt tilbage til Uldum. Arkivfoto

Efter fem år med butik og to ansatte i Ølholm er Karen Noe vendt tilbage til selv at stå for sin forretning på den oprindelige adresse i Uldum. På sin 78 års fødselsdag genåbnede hun butikken.

Uldum: Det er nok de færreste, der kan sige, de har slået dørene op til deres egen forretning som 78-årig. Ikke desto mindre er det, hvad Karen Noe fra Uldum for nylig har gjort.

På sin 78 års fødselsdag genåbnede hun sin forretning med garn og strikdesign på Søndergade i Uldum, hvor hun også selv bor. De seneste fem år har forretningen ellers haft til huse i Ølholm, men efter en konkurs i februar i år har det været nødvendigt for Karen Noe at reetablere sin virksomhed i Uldum.

Karen Noe Design

Karen Noe er født i 1940 og uddannet grafisk designer inden for reklame og illustration.Hun etablerede Karen Noe Design som selvstændig reklame- og designvirksomhed i Hornborg i 1989 og flyttede i 1996 forretningen til Søndergade i Uldum.I Uldum skiftede forretningen hen over årene karakter fra at være en traditionel reklamebureauvirksomhed til udelukkende at arbejde med design, udvikling og salg af garnprodukter, strikkemodeller og opskrifter.I juni 2013 flyttede Karen Noe Design fra privatboligen i Uldum til nyindrettede lokaler i den gamle købmandsbutik i Ølholm, hvor hun nåede at have forretning i knap fem år.

Et hjertebarn

- Jeg kunne selvfølgelig bare have ladet det hele være og været gået min vej, men mit arbejde er jo både mit hjertebarn og min hobby. Jeg har selv bygget det op gennem mange år, og jeg er slet ikke klar til at lukke det ned endnu, fortæller Karen Noe, der i snart 30 år har designet modeller og opskrifter til strik eller væv.

Det har hun gjort så godt, at hendes navn i strikkekredse borger for kvalitet, og hun leverer garn og strikkeopskrifter til hele Europa.

Karen Noe havde inden konkursen to ansatte og havde bl.a. håbet at komme endnu mere ud med sine design- og strikkeopskrifter til udlandet. Det lykkedes også, men forretningen viste sig ikke at kunne bære både ansatte og husleje.

Derfor har Karen Noe nu med hjælp fra familien reetableret sig og er droslet ned til kun at være sig selv. For at lette arbejdsbyrden samarbejder hun med en distributør om engrossalget.

Annonce

Personlig forretning

De sidste par år har Karen Noe faktisk forsøgt at sælge sin forretning, men på trods af flere interesserede købere lykkedes det ikke.

- Det er jo en meget personlig forretning, hvor mine opskrifter er med til at bære salget, og mange har med rette været usikre på, hvor længe jeg ville blive ved med at lave opskrifter. Min alder in mente kan jeg egentlig godt forstå det. Nogle har også bare villet købe alt mit garn eller opskrifterne for sig, men jeg har ikke lyst til at se mit gode garn og mine opskrifter komme over til noget, der ikke passer til dem, lyder det fra Karen Noe.

Annonce

Ekstremerne vinder i jagten på talent: Hvis du vil være noget for alle, er du ikke noget for nogen, mener Odense-direktør

Alarm 112 For abonnenter

Politiet tror, at mindst 11 brande er påsatte: Der har været ild i naturen omkring Egtved flere gange i årets første måneder end i hele 2021

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

18-årig fik lumre sex-beskeder fra sin chef: - Episoden er yderst beklagelig

Egtved For abonnenter

Engang var det et helligt hus, men snart fyldes det med andre interesser: Bobby skal dog lige på jagt efter skejser først

Give

Mangeårigt byrådsmedlem var 'saftsuseme' skuffet efter sidste valg: I dag har han forliget sig med, at hans faste plads i lokalpolitik formentlig er fortid

Vejle Boldklub For abonnenter

VB henter nyt: Derfor ligner sommerens første forstærkning rent faktisk en forstærkning og ikke en lottekupon

Løvkvist: Nu går Mette Frederiksen benhårdt efter at klæde  Ellemann af inden valget

Erhverv

Steffen går til stålet med ny butik i Vestbyen: Stjernekok kiggede forbi

Erhverv For abonnenter

Annette sælger butikken i Foldegade: 'Jeg savner simpelthen at komme til at bruge mine hænder igen. Nu skal det være'

Abekopper sender aktie på himmelflugt: Kvistgård-virksomhed stiger syv milliarder i værdi

Vejle

Morten D. D. boykotter DR: - I behøver ikke ringe en anden gang

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Vejle Boldklub

Så er den første nye på plads hos VB: Henter gammel kending og styrker midtbanen

Erhverv For abonnenter

Anders fik sin drømmeuddannelse i Hedensted, men nu bliver tilbuddet lukket: Der er for få studerende

Kultur

Butikken er forvandlet: Bydel får eget kulturhus med bibliotek, spilarkade og foredragssal

Annonce