Annonce
Vejle

8000 bilister skal finde andre veje i fire uger

Det er på denne strækning, Kirkegade lukkes. Kort: Google og Kaare Johansen

Hensynet til gravearbejde betyder, at Vejle Kommune lukker hovedfærdselsåre fra i morgen

Vejle: 8000 bilister skal finde andre veje fra torsdag morgen klokken 6.

Kommunens afdeling for anlæg og infrastruktur har besluttet, at Kirkegade skal lukkes fra torsdag morgen og fire uger frem. Årsagen er, at der i forbindelse med arbejdet med cykelstier skal graves nye kloakledninger ned, inden arbejdet over jorden bliver afsluttet.

Kirkegade bliver lukket for gennemkørsel på strækningen mellem Dæmningen og Grønnegade. Gaden mellem Sct. Nicolai Kirke og Den Danske Bank bliver hvert døgn benyttet af 8000 biler i gennemsnit. Sammen med Damhaven og Skovgade/Vesterbrogade/Vardevej er Kirkegade, Blegbanken og Vestre Engvej nemlig den eneste østvest-gående forbindelse på tværs af Vejle.

- Vi er helt klar over, at beslutningen kan medføre utilfredshed hos nogle. Men sikkerheden er vigtigst og overskygger alle andre hensyn, siger projektleder i teknisk forvaltning, Gitte Fuhr Thomsen.

Annonce

Plastret skal rives hurtigt af, så trafikanterne bliver generet så kort tid som muligt. Alle andre løsninger ville give mange flere og tidsmæssigt længere gener

Gitte Fuhr Thomsen - projektleder

Stadig adgang til Grønnegade

Lukningen af Kirkegade betyder, at det bliver sværere at komme frem til Grønnegade - men ikke umuligt. I de fire uger, Kirkegade er lukket mellem Grønnegade og Dæmningen, skal beboere og forretningsdrivende køre ind fra Blegbanken og Rådhustorvet.Selvom Kirkegade spærres er det stadig muligt at komme forbi vejarbejdet til fods. Cyklister kan også komme frem - blot de trækker deres cykel, som kommunen konstaterer.

Der er udsendt information til områdets beboere via e-boks, og kommunen informerer også via Facebook.

Farlige situationer

Vejen bliver spærret i fire uger. Hurtigere er det ikke muligt at renovere ledningerne - selvom der sættes et ekstra gravehold på:

- Men ved at lukke gaden for gennemkørsel kan vi reducere den periode, hvor bilisterne generes, siger Gitte Fuhr Thomsen.

Hidtil har vejfolkene satset på at holde vejen åben - samtidigt med, at der blev gravet kloakledninger i jorden. Men nu lyder vurderingen, at det ikke længere er sikkerhedsmæssigt forsvarligt:

- Der opstår farlige situationer, når folk skal forbi en lastbil, der henter jord. Samtidigt er det farligt, når gravkoen svinger skovlen på tværs. Der må ikke komme mennesker til skade i forbindelse med vores arbejde i gaden. Det skal være sikkert at færdes for bilister og borgere på vejen - og det er det ikke, når der graves, siger Gitte Fuhr Thomsen.

Som nævnt er hun og forvaltningen helt klar over, at beslutningen ikke vil være populær. Her behøver de blot at tænke tilbage på den delvise lukning af Kirkegade/Blegbanken i forbindelse med et trafikforsøg i foråret 2016. Her blev kommunens Facebookside oversvømmet med vrede kommentarer på grund af lange forsinkelser.

Nej til åbent i myldretid

Har I overvejet en midlertidig forbindelse bagom kirken og via Kirketorvet?

- Det ville slet ikke kunne klare antallet af biler. Folk er nødt til at bruge de to andre større veje i de fire uger, siger Gitte Fuhr Thomsen.

Kunne I nøjes med at spærre gaden udenfor myldretiden?

- Nej - der vil stadig køre mange biler. Vores vurdering er, at det er bedre at blive hurtigt færdige, siger projektlederen

Kirkegade er den anden gade, der spærres helt i forbindelse med kloakarbejde. Også Flegmade er gravet op, fordi kloakledningerne skal skiftes, før der anlægges cykelstier. Begge projekter hænger sammen med den supercykelsti, der er ved at blive anlagt på tværs af Vejle fra Rødkilde Gymnasium til Rosborg Gymnasium og Campus Vejle.

Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Smæk for skillingerne: Bokselandskamp i Vejle

Annonce