Annonce
Jelling

83-årige Ruth mistede sin mand i den værste corona-tid: Hun glæder sig over, at fællesskabet i klubben er vendt tilbage

Ruth Therkelsen på 83 år har været medlem af Jelling Seniorklub i 24 år, og for hende er samværet i klubben uundværligt. Foto: Mette Mørk
I 50 år har den ældre generation i Jelling kunne mødes og danne fællesskaber på tværs i Jelling Seniorklub. For medlemmerne er klubben et rart samlingspunkt.

Jelling: 83-årige Ruth Therkelsen bor alene i en stor villa i Jelling. Hun mistede sin mand i efteråret 2020 under en tid præget med corona, og derfor var det ekstra hårdt, at hun ikke kunne komme i Jelling Seniorklub, som hun ellers var vant til og holdt meget af.

- Alt var jo lukket ned på grund af corona, og jeg må da indrømme, at det var lidt ensomt i den periode. Men jeg havde jo heldigvis min familie at være sammen med, fortæller Ruth Therkelsen.

Sammen med over 100 ældre borgere fra området er hun medlem af Jelling Seniorklub, og det stærke fællesskab, som klubben har skabt, kan i år fejre 50-års-jubilæum.

Annonce

En stor milepæl, som glæder klubbens formand, Mie Sigtenbjerggaard.

- Det er rigtig stort, at vi i år har 50-års-jubilæum. Vi har et godt fællesskab i vores klub, og vi har mange ældre borgere, som sætter stor pris på, at de kan komme her og være aktive, siger Mie Sigtenbjerggaard.

Corona var hårdt for alle

Ligesom Ruth Therkelsen synes formand Mie Sigtenbjerggaard også, at corona var en svær periode for klubben og de mærker i stor grad stadig konsekvenserne fra den.

- Man må sige, at corona satte os ud af spil, men det er ved at være tilbage ved normale tilstande nu. Men vi kan dog stadig se, at der ikke kommer så mange medlemmer til vores arrangementer, som der gjorde før corona. På gode dage er vi 60 samlet, og tidligere var vi gerne 80 mennesker, siger Mie Sigtenbjerggaard.

Om det er frygt for smitte eller nye vaner, der holder medlemmerne væk, ved hun ikke, men hun håber, at opbakningen til klubben vil stige fremadrettet.

- Vi har skabt et rigtig godt program for foråret og vi håber, at det vil lokke en masse medlemmer til, så vi kan samles endnu flere. Men der er nok en del medlemmer, som lige skal vænne sig til, at vi er startet op igen og have det ind i deres kalender, siger hun.

Annonce

Savnede fællesskabet

Et af de medlemmer, som i den grad stadig sætter pris på Jelling Seniorklub, er Ruth Therkelsen. Og selvom hun ligesom de andre medlemmer havde en lang, ufrivillig pause, er hun mere end klar til at komme i gang igen.

- Det var jo skrækkeligt da landet lukkede ned sidste år. Pludselig havde vi ingen steder at mødes, og det var især hårdt for de enlige, som virkelig manglede fællesskabet, fortæller Ruth Therkelsen.

Ruth Therkelsen brugte meget af tiden under corona-nedlukningen på at hækle forskellige figurer og bamser, som hun både solgte og gav væk til velgørende formål. Foto: Mette Mørk

For Ruth Therkelsen giver samværet i klubben hende indhold og glæde i tilværelsen.

- Når vi mødes, diskuterer vi alverdens ting, og der er altid en masse spændende foredrag og udflugter. Der er virkelig en fantastisk stemning i klubben. Bestyrelsen er rigtige gode ved os og arrangerer en masse gode ting, siger hun.

Jubilæet i Jelling Seniorklub fejres 23. november med en festlig dag for medlemmerne i lokalerne på Højagercentret. Der serveres en tre-retters menu og en kunstner sørger for musik og underholdning.

Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

Kampen minut for minut: Sådan tog VB et kæmpe point mod superligaens tophold

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Har du også undret dig over mennesker med gule overtræksdragter og 'uhyggelige' åndedrætsværn på Damhaven? Mystisk lugt har ført til overraskende opdagelse

Vejle For abonnenter

Nyt system til 100 mio. kr. skal forhindre trafikkaos på Storebæltsbroen: Derfor vil det ikke virke på Vejlefjordbroen

Vejle Boldklub

Han blev den helt store helt for VB med en flot scoring i overtiden: Vi kan alle være stolte

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: VB leverede en god præstation - tre mand ragede dog højere op end resten

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

Børkop For abonnenter

Undersøgelse viser overraskende resultat: Jordskred i stort sommerhusområde griber om sig - kan gøre skade på bebyggelser

Alarm 112

Vred Thulesen Dahl skælder minister ud under samråd om de kriminelle flygtninge i Sandvad: - Du sidder så roligt og snakker så stille

Vejle

Lukket café skabte problemer bag lågen: Men så trådte Tortilla Flats til

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Vejle Boldklub

VB slog til dybt inde i tillægstiden: Tog point fra topholdet

Erhverv For abonnenter

Skal du have en varmepumpe? Vejlefirma leverer trods varemangel

Give

Efter salg til Stofa: Fællesantenne overfører millionbeløb til det lokale foreningsliv

Annonce