Annonce
Jelling

83-årige Ruth mistede sin mand i den værste corona-tid: Hun glæder sig over, at fællesskabet i klubben er vendt tilbage

Ruth Therkelsen på 83 år har været medlem af Jelling Seniorklub i 24 år, og for hende er samværet i klubben uundværligt. Foto: Mette Mørk
I 50 år har den ældre generation i Jelling kunne mødes og danne fællesskaber på tværs i Jelling Seniorklub. For medlemmerne er klubben et rart samlingspunkt.

Jelling: 83-årige Ruth Therkelsen bor alene i en stor villa i Jelling. Hun mistede sin mand i efteråret 2020 under en tid præget med corona, og derfor var det ekstra hårdt, at hun ikke kunne komme i Jelling Seniorklub, som hun ellers var vant til og holdt meget af.

- Alt var jo lukket ned på grund af corona, og jeg må da indrømme, at det var lidt ensomt i den periode. Men jeg havde jo heldigvis min familie at være sammen med, fortæller Ruth Therkelsen.

Sammen med over 100 ældre borgere fra området er hun medlem af Jelling Seniorklub, og det stærke fællesskab, som klubben har skabt, kan i år fejre 50-års-jubilæum.

Annonce

En stor milepæl, som glæder klubbens formand, Mie Sigtenbjerggaard.

- Det er rigtig stort, at vi i år har 50-års-jubilæum. Vi har et godt fællesskab i vores klub, og vi har mange ældre borgere, som sætter stor pris på, at de kan komme her og være aktive, siger Mie Sigtenbjerggaard.

Corona var hårdt for alle

Ligesom Ruth Therkelsen synes formand Mie Sigtenbjerggaard også, at corona var en svær periode for klubben og de mærker i stor grad stadig konsekvenserne fra den.

- Man må sige, at corona satte os ud af spil, men det er ved at være tilbage ved normale tilstande nu. Men vi kan dog stadig se, at der ikke kommer så mange medlemmer til vores arrangementer, som der gjorde før corona. På gode dage er vi 60 samlet, og tidligere var vi gerne 80 mennesker, siger Mie Sigtenbjerggaard.

Om det er frygt for smitte eller nye vaner, der holder medlemmerne væk, ved hun ikke, men hun håber, at opbakningen til klubben vil stige fremadrettet.

- Vi har skabt et rigtig godt program for foråret og vi håber, at det vil lokke en masse medlemmer til, så vi kan samles endnu flere. Men der er nok en del medlemmer, som lige skal vænne sig til, at vi er startet op igen og have det ind i deres kalender, siger hun.

Annonce

Savnede fællesskabet

Et af de medlemmer, som i den grad stadig sætter pris på Jelling Seniorklub, er Ruth Therkelsen. Og selvom hun ligesom de andre medlemmer havde en lang, ufrivillig pause, er hun mere end klar til at komme i gang igen.

- Det var jo skrækkeligt da landet lukkede ned sidste år. Pludselig havde vi ingen steder at mødes, og det var især hårdt for de enlige, som virkelig manglede fællesskabet, fortæller Ruth Therkelsen.

Ruth Therkelsen brugte meget af tiden under corona-nedlukningen på at hækle forskellige figurer og bamser, som hun både solgte og gav væk til velgørende formål. Foto: Mette Mørk

For Ruth Therkelsen giver samværet i klubben hende indhold og glæde i tilværelsen.

- Når vi mødes, diskuterer vi alverdens ting, og der er altid en masse spændende foredrag og udflugter. Der er virkelig en fantastisk stemning i klubben. Bestyrelsen er rigtige gode ved os og arrangerer en masse gode ting, siger hun.

Jubilæet i Jelling Seniorklub fejres 23. november med en festlig dag for medlemmerne i lokalerne på Højagercentret. Der serveres en tre-retters menu og en kunstner sørger for musik og underholdning.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet forbyder båthorn i Sandvad: 'I må gerne demonstrere, men det skal være i stilhed' - lokalrådsformand føler, at staten giver de utilfredse mundkurv på

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se de eventyrlige julelys på den velbesøgte villavej: 'Det kan godt være svært at komme ud af indkørslen mellem klokken 17 og 18'

Vejle For abonnenter

Vores madanmelder gæster indisk restaurant i Vejle: Tam og kedelig oplevelse - og hvor i alverden var mangosaucen?

Sport

Danmark storsejrede, men alligevel blev det en trist VM-indledning: Mia Rej blev båret ud med en alvorlig skade

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Store mængder ulovligt fyrværkeri smugles til Danmark i posten: I år ser ud til at blive et rekordår

KOMMENTAR For abonnenter

Lad mig sige det lige ud: Det er for åndssvagt ikke at værne endnu mere om 'de åndssvages' historie

Jelling

Sandvad i chok: Kriminelle på Center Sandvad er flyttet ind i al hemmelighed - borgmesteren er rystet

Alarm 112

Iskolde tyve kom på besøg, mens husets ejer var i bad: Det kan være en del af noget større

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Jelling

Vores børn er bange, og vi føler os fanget i eget hjem: Sandvads borgere tager bladet fra munden

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Hedensted

Kro og bodega ramt af flere corona-tilfælde: Besøgende opfordres til at blive testet

Annonce