Annonce
Billund

85 har meldt sig til Billunds nødberedskab: - Jeg synes nærmest, det er en pligt

Helle Nilsson er klar til at give en hånd med i Billund Kommunes nødberedskab. Privatfoto
85 borgere har meldt sig til Billund Kommunes covid-19-nødberedskab, og der kommer stadig ansøgninger ind. En af dem er Helle Nilsson, der har erfaring fra ældreplejen.

Nollund: 36-årige Helle Nilsson er en af de 85 borgere, der har meldt sig til at give en hånd med, hvis det faste personale i Billund Kommune bliver lagt ned af coronavirus.

Billund Kommune har siden midten af marts søgt efter uddannet og ufaglært personale til kommunens nødberedskab. Man har søgt efter alt fra pensionerede sygeplejersker til ergo- eller fysioterapeuter, socialpædagoger, medicin- og sygeplejerskestuderende, SOSU-medarbejdere, køkkenpersonale og ufaglærte, der har arbejdet inden for faget.

Det sker for at sikre, at man har personale nok til at afløse de fastansatte, hvis de skulle blive smittet med coronavirus.

Annonce
Jeg kan godt lide de ældre og vil gerne være med til at kunne gøre en forskel.

Helle Nilsson

Pligt og lyst

Helle Nilsson var ikke i tvivl, da hun så jobopslaget hos Billund Kommune.

Hun har seks års erfaring fra hjemmeplejen og har også arbejdet som handicaphjælper. Lige nu læser hun HF-enkeltfag i psykologi som fjernstuderende og synes derfor også, at hun har godt med tid.

- Jeg synes nærmest, det er min pligt at melde mig, og jeg har også lyst til det. Jeg kan godt lide de ældre og vil gerne være med til at kunne gøre en forskel, siger Helle Nilsson, som siden hun sendte ansøgningen, har snakket med Billund Kommune flere gange.

- Jeg har meldt mig til det hele, og jeg har sagt, at de bare kan ringe. Jeg er klar, lyder det fra Helle Nilsson, der bor i Nollund sammen med sin kæreste og 11-årige datter.

- Min datter er selvfølgelig hjemme lige nu, men hun er ikke bogligt udfordret, så vi skal nok finde ud af at få det til at køre rundt.

Ansøgninger strømmer ind

Billund Kommune oplyser, at man fortsat modtager ansøgninger fra borgere, der er klar til at give en hånd med.

Det store antal ansøgere glæder borgmester Ib Kristensen.

- I den her tid er det vigtigt, at vi står sammen og sikrer, at hjulene kører rundt. Derfor er jeg så taknemlig og glad for at se den store opbakning, der er fra kommunens borgere til nødberedskabet, siger han.

Interesserede kan melde sig på billund.dk

Nødberedskabet

Bemandingen på Billund Kommunes ældre-, handicap- og psykiatriområde er i risiko på grund af det konstante pres for at undgå smitte af Covid-19.

Billund kommune efterlyser derfor personer med en sundhedsfaglig eller pædagogisk uddannelse bag sig, som er gået på pension, efterløn eller andet, som i øjeblikket går hjemme. Dem beder Billund Kommune om hjælp til at være en del af beredskabet, som skal afløse de fastansatte, hvis det er nødvendigt.

Beredskabet skal stå klar, hvis der er behov for afløsere i tilfælde af, at de fastansatte bliver syge.

Helle Nilsson har arbejdet i hjemmeplejen og vil gerne være en del af kommunens nødberedskab. Privatfoto
Ib Kristensen (V), borgmester er glade for opbakningen fra lokalsamfundet. Arkivfoto: Christer Holte
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Ny vej er afgørende for Kvickly

Annonce