Annonce
Egtved

86-årig skriver om Egtvedpigen: Hun hedder Ilona og bliver venner med Hildur

Hartvig Kjeldgaard har udgivet ny roman om Egtvedpigen. Foto: Christina Møgelvan Mosegaard
86-årige Hartvig Kjeldgaard fra Egtved har netop udgivet ny bog. Titlen er "En hyldest til Egtvedpigen". Her er tolerance, forståelse og historie i fokus.

Egtved: "Så har han gjort det igen. Vores farfar. Skrevet en bog! Det ligger ellers ikke lige i kortene, at en kjærknejt med syv års skolegang kaster sig over sådan et projekt". Sådan lyder nogle af ordene i forordet til en nyudgivet roman.

- Handlingen er skrevet ud af min fantasi, men det er samtidig sådan, som jeg tror, det kunne være foregået dengang, siger 86-årige Hartvig Kjeldgaard fra Egtved.

Han har netop udgivet romanen "En hyldest til Egtvedpigen". I fortællingen har Egtvedpigen fået navnet Ilona, som man følger fra den dag, hun kom til Egtved-egnen. Her finder hun hurtigt sammen med pigen Hildur, med hvem hun får et nært venskab.

Hartvig Kjeldgaards roman er en såkaldt faktion (blanding af fiktion og fakta, red.) over Egtvedpigens afstamning og efterkommere. Han benytter historisk korrekte kendsgerninger og digter samtidig videre på virkeligheden.

Andre udgivelser af Hartvig Kjeldgaard

Hartvig Kjeldgaard har skrevet flere bøger:

Sommer i Præstegården (2017)

Livets Skole 1944-1979 (2011)

Sidsel og lillepigen (2008)

En kjærknejts erindringer (2007)

Alle udgivelser tager udgangspunkt i eller har forbindelse til Hartvig Kjeldgaards liv. Nyeste roman "En hyldest til Egtvedpigen" er den første roman, hvor der ikke er direkte reference til forfatterens egen historie.

En opfordring til medmenneskelighed

- Jeg håber virkelig, at jeg med min roman kan bidrage til mere forståelse og tolerance mellem mennesker, fordi verden er blevet så lille. Vi skal snakke mere med hinanden og forstå, at det ikke er alle, der spiser leverpostej, lyder det fra Hartvig Kjeldgaard.

I romanen ankommer Ilona (Egtvedpigen, red.) til Egtved-egnen med en karavane fra fjernere himmelstrøg. For den danske Hildur er alt ved Ilona fremmed og vice versa.

Det er forfatterens tanke at vise, at en fremmed er en ven, til det modsatte er bevist. De to pigers forhold til hinanden belyser i romanen viljen til at forsøge at forstå andres tankegang og kultur, og der fortælles om viljen til at vise venlighed.

Det betyder meget at kunne give videre

I forbindelse med arrangementet "Mød Egtved" lørdag 31. august vil Hartvig Kjeldgaard signere sine bøger i tidsrummet 10 til 15 hos Røde Kors-butikken, hvor man naturligvis også kan købe bogen. Prisen er 125 kroner, hvoraf 25 kroner går til Røde Kors Julehjælp i gamle Egtved Kommune.

- Vores børnebørn og oldebørn bor allesammen længere væk, så i hverdagen ser min kone og jeg ikke dem så ofte. Men børn betyder meget for os, og derfor er jeg glad for, at jeg via velgørenhed kan bidrage med at give noget til børn og deres familier i nærområdet, lyder det fra Hartvig Kjeldgaard.

Annonce
Forsiden netop nu
VB

VB vandt igen - og den bedste var på midten

Annonce