Annonce
Alarm 112

87-årig døde i sin kørestol: Politiet peger på rygning som brandårsag

En 87-årig mand er død efter en brand ved plejecentret Betty Sørensen Parken i Mølholm i Vejle. Foto: Flemming Larsen
Branden mandag aften i en ældrebolig ved Betty Sørensen Parken begrænsede sig til den ene lejlighed, hvor en 87-årig mand afgik ved døden. Trods den tragiske hændelse er dette vigtig viden for direktøren i OK-Fonden, der driver plejecentret.

Mølholm: En ældre mand omkom mandag aften ved en brand i en ældrebolig ved Betty Sørensen Parken i Mølholm. Ifølge politiet skyldtes branden gløden fra en cigaret.

- Der var tale om en 87-årig beboer, som sad i kørestol. Han havde røget og formentlig tabt en glød i skødet efter at være faldet i søvn, fortæller politikommissær Jesper Duus fra Patruljecenter Midt.

Meldingerne om branden kom kort før klokken 22, og lejligheden var efterfølgende kraftigt røg-og sodskadet.

Annonce

Ild og røg havde dog ikke spredt sig til de tre andre lejligheder i bygningen, som ligger ved Betty Sørensen Parken, men som udgør en særskilt afdeling af ældreboliger, hvor Vejle Kommune står for hjemmeplejen.


Det viser, at byggeriet er konstrueret, som det skal. Det er meget vigtigt for mig. Trods en del sod- og varmeskader i den pågældende lejlighed var de tre øvrige lejligheder uskadte.

Ulrik Ahrendt-Jensen, direktør i OK-Fonden


Lederen af Bette Sørensen Parken, Inger Marie Eriksen, fortæller, at beboerne i de tre andre lejligheder blev evakueret til plejecentret i forbindelse med branden.

- Vi tilbød dem husly og sørgede for kaffe, ro og tryghed, så der var fuldstændig styr på den del, fortæller Inger Marie Eriksen om den indsats, hvor hendes personale var engageret.

Omkring midnat fik de tre beboere grønt lys til at tage tilbage til deres lejligheder, som ikke var blevet påvirket af branden.

Rigtig konstruktion

Netop dette faktum er vigtigt at understrege for Ulrik Ahrendt-Jensen. Han er direktør i OK-Fonden, der driver Betty Sørensen Parken og 15 andre plejecentre landet over.

- Det viser, at byggeriet er konstrueret, som det skal. Det er meget vigtigt for mig. Trods en del sod- og varmeskader i den pågældende lejlighed var de tre øvrige lejligheder uskadte, siger Ulrik Ahrendt-Jensen.

Han ankom til Vejle tirsdag morgen for ikke mindst at bakke op om personalet efter den tragiske hændelse, og han glæder sig over, at der mandag aften blev taget godt hånd om de tre andre beboere i den bygning, hvor branden hærgede.

- De fik den varme og kærlighed, de havde brug for, siger direktøren og konstaterer, at alt - trods den tragiske hændelse - ånder fred og ro tirsdag formiddag i Betty Sørensen Parken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Nærmede sig diskvalifikation: Carelink vandt kviktest-udbud i Syddanmark trods kritik for mangelfuld plan

Annonce