Annonce
Børkop

9. klasse: Dejligt at vende tilbage

William Olesen, Jonas Glyum og Emma Mortensen på deres "første" skoledag efter snart 10 uger hjemme. Foto: Jørgen Flindt
Mandag morgen mødte de ældste klasser atter ind på skolerne. Det er dejligt at få afsluttet skoletiden sammen. Men derudover er det lidt spild af tid, siger tre elever fra 9. klasse på Englystskolen.
Annonce

Børkop: De tre unge mennesker stiller sig på behørig afstand af hinanden. Udenfor. Det er nye tider for de tre elever i 9. klasse. De har skiftet knap 10 uger med hjemmeundervisning ud med en skoledag, som så heller ikke ligner det, de forlod.

Nu skal der være afstand, og der er skærme mellem bordene her på Englystskolen i Børkop. Blandt mange andre nye ting.

- Det er dejligt at være tilbage igen og se de andre som før. De er selvfølgelig mange nye regler, men dem skal vi nok finde ud af. Der er regler, som vi skal leve op til, og så gør vi selvfølgelig det, siger William Olesen, der sammen med Jonas Glyum og Emma Mortensen er trukket ud fra timen for at få en snak.

Så, jo de er klar til atter at møde op i skolen. Men der er et men. For ved at få undervisning derhjemme har de oplevet en speciel ting. De var som regel mere effektive derhjemme end på skolen.

- Det er jo unødvendigt at gå i skole syv timer, når vi kan lave det samme på tre timer derhjemme. Vi bruger så meget tid i skolen, som kan være hyggeligt nok, men som i den sidste ende bare mest dræner energien, siger Jonas Glyum.

- Det er en af de ting, som man kan godt tage med til fremtidens skolegang. At der til tider er effektive fordele ved at undervise os derhjemme, siger William Olesen.

Så jo, de har lært meget nyt om dem selv og skolen ved at gå hjemme i så mange uger.

- Vi har selvfølgelig selv en del af skylden for, at vi ikke er så effektive i skolen, men vi har skulle tage mere ansvar ved at være derhjemme, og det har vi gjort. Og når vi så var færdige med dagens opgaver, så havde vi fri. Det har været meget rart at vide, lyder det fra Emma Mortensen, Jonas Glyum og William Olesen.

Det er jo unødvendigt at gå i skole syv timer, når vi kan lave det samme på tre timer derhjemme.

Jonas Glyum, skoleelev, Englystskolen

Annonce

Sidste skoledag venter

Men alt i alt er det rart at være i skole igen. I de få uger, der nu venter. Men der er ingen eksamener i dette specielle år 2020, hvor coronavirussen har vendt op og ned på så meget.

- Det er på sin vis spild af tid at gå her. Men det er selvfølgelig meget dejligt at mødes med de andre, siger Emma Mortensen.

Det er de andre enige i, og de tre er da også enige om, at det nu er rart at få sluttet snart 10 års skoleliv af sammen med den flok, de nu engang har været en del af i så mange år.

- Det vigtigste for os lige nu er vel vores sidste skoledag. Vi håber, at der bliver åbnet for, at vi kan få en nogenlunde normal en af slagsen, så vi kan få taget afsked med skolen på en festlig måde, siger Jonas Glyum.

Jonas Glyum skal efter sommerferien starte på rosborg i Vejle. Foto: Jørgen Flindt
Emma Mortensen skal efter sommerferien starte på Rosborg i Vejle. Foto: Jørgen Flindt
William Olesen skal efter sommerferien starte på efterskole i Hald Ege ved Viborg. Foto: Jørgen Flindt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Vi bør kunne lukke lidt op om 14 dage

Annonce