Annonce
Vejle

90 arrangementer på to dage: Fed, federe - folkemøde

Viceborgmester Dan Arnløv fik alle børnene foran scenen på Rådhustorvet i tale, da han spøgende slog fast, at børnenes deltagelse i en debat om fremtiden måtte være en fejl. Det er netop tanken, at folkemødet skal give børn og unge mulighed og lyst til at komme med input til kommunens fremtid - på lige fod med alle de voksne i kommunen. Foto: Mette Mørk

Der var krummer i Vejles udgave af de populære folkemøder lige fra åbningen fredag morgen. Kommunen bød på rundstykker og nærdemokrati, og hundrede børn gav viceborgmester Dan Arnløv tørt på.

Vejle: - I dag og i morgen indbyder vi alle borgere i kommunen til at komme med deres bud på, hvordan Vejle skal udvikle sig i fremtiden, sagde viceborgmester Dan Arnløv Jørgensen (K), da han fredag ved 9-tiden åbnede Vejles to dage lange folkemøde.

Den drevne politiker fik hele Rådhustorvet op på dupperne, da hans næste sætning lød:

- Men jeg kan se, at der står en masse børn her foran scenen. Det må da være en fejl, for børn har da ikke noget at skulle have sagt, vel?

Hertil svarede hundredvis af børnestemmer i kor: JO!

Dermed var de yngste folkemødedeltagere taget i ed, og de kommer til at sætte deres præg på flere af de cirka 90 arrangementer, som tilsammen udgør folkemødet.

Rune Klan vil trylle kommunens problemer væk - måske betyder det, at han får byrådet til at forsvinde

Dan Arnløv Jørgensen (K)

Folkemøde på taget

Blandt de permanente sport, som Vejles Folkemøde 2018 kommer til at efterlade, bliver en taghave i Vejle Midtpunkt.Lokale virksomheder og foreninger indvier taghaven i dag, men det ifølge initiativtager Marit De Julienhort Rosenkilde meningen, at taghaven skal være et fast tilbud til byens gæster.

Under folkemødet fredag og lørdag byder taghaven på insekt-smagsprøver, fjordmad og eksotisk kaffe.

Læs mere om alle folkemødets aktiviteter på vejlesfolkemøde.dk

Med et stotr smil og ordene: Byd velkommen til "folkemøde-mama" , overrakte Dan Arnløv Jørgensen mikrofonen til stabschef Julie Halkier Nilsson, der som ansvarlig for hele arrangementet både var klar til at byde velkommen, svare på tusindvis af spørgsmål og slæbe rundstykker og kaffekander. Foto: Mette Mørk

Fra trafik til fodbold

Dan Arnløv listede derpå nogle af de vigtige debatpunkter op, som borgere i kommunen kan få indflydelse på, ved at deltage i de gratis tilbud.

Ting som: Fremtidens trafik, og skal der satses på biler, busser eller cykler og hvordan skal byen tackle oversvømmelser blandt andet.

Men folkemødet er langt mere end teknisk byplanlægning og konkrete problemer.

- Der bliver noget at opleve rigtig mange steder i byen, og som en bonus, bliver Fjordenhus indviet i morgen. Desuden kan man opleve Rune Klan her på Rådhustorvet fredag klokken 18, hvor han tryller Vejles problemer væk..... måske handler det om, at han får hele byrådet til at forsvinde, sagde Dan Arnløv til forsamlingens store moro.

- Så kom med jeres visioner for kommunens fremtid, vi er klar til at lytte, lovede viceborgmesteren.

Æv, var kropsholdningen hos de yngste tilhørere, da viceborgmesteren slog fast, at børn selvfølgelig ikke skal høres. Foto: Mette Mørk
Annonce

Bygger i Lego

De cirka 200 børn, der efter en højlydt nedtælling til åbning af folkemødet, gik efter morgensang og rundstykker i krig med at bygge fremtidsboliger i Legoklodser.

Mens de voksne folkemødedeltagere satte kurs mod fredagens forskellige arrangementer. Bodil Sørensen og Bent Illum Eskesen fra Ældrerådet, satte således kurs mod debatteltet på Rådhustorvet, hvor de skulle medvirke i en debat om fremtidens boliger, mens byrådsmedlem Svend Erik Nielsen og Kennet Fredslund Petersen - begge fra Dansk Folkeparti - begyndte at indrette sig ved et cafébord, for at være med til at sætte gang i debatten med folket.

- Folkemøder er tidens trend, slog stabschef Julie Halkier Nilsson fast, hvorefter hun på storskærm viste en række videohilsener fra andre af landets folkemøder. Foto: Mette Mørk
Der skulle også synges morgensang, og den blev ledet fra scenen. Foto: Mette Mørk
De blå folkemøde-balloner er overalt i bybilledet i Vejle fredag og lørdag. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Peanutbutter-banana-sandwich og portugisiske grillspyd: Det har der været serveret på Vejlegården siden fagkonflikten

Annonce