Annonce
Vejle

900 meter LED-lys skal lyse nyt p-hus op

Glasfacan på Patienternes P-hus vil hver aften være oplyset ved hjælp af et 900 meter langt LED-bånd. Til at begynde med vil lyset være hvidt. Foto: Yilmaz Polat
Patienternes P-Hus kan lyse op i 16 millioner forskellige farver. Det er endnu ikke besluttet, hvilke farver der bliver toneangivende.

Vejle: Fredag var en god dag for bygherrerådgiver Tom Slott fra Region Syddanmark, der har haft hånd i hanke med byggeriet af Patienternes P-Hus ved Vejle Sygehus.

- Det er simpelthen dejligt og helt vildt, at det er lykkes at levere et parkeringshus, som alle, jeg har talt med, synes er fantastisk flot, siger Tom Slott.

Han glæder sig også til den kommende opgave med at finde frem til de rette farver til facadebelysningen, som består af 900 meter LED-bånd.

- De kan lyse i 16 millioner forskellige farver, men vi har endnu ikke besluttet, hvilke farver vi skal bruge, siger han.

Planen er at nå frem til forskellige farvetemaer, som facaden kan skifte imellem - eksempelvis hver uge eller hver måned.

- Men vi holder det selvfølgelig i nogle ensartede og behagelige farver, lover Tom Slott.

Annonce
Sygehusdirektør Christian Sauvr gik i spdsen, da gæsterne efter indvielsen fik lov at gå en tur til toppen af det nye parkeringshus. Foto: Yilmaz Polat

Generer ikke

Indtil videre skal p-huset være oplyst i hvide farver, og sådan vil det være i nogle uger frem, fortæller Tom Slott.

- Men vi kommer til at skifte farverne løbende, så der bliver noget nyt at se på. Men der kommer ikke til at være nogle af farverne, der blænder, forsikrer han.

De 900 meter LED-bånd lyser op ad glasfacaden, og dermed skulle lyset heller ikke kunne genere nogen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Optimisten fra Vejle: Det ligger til mig

Annonce