Annonce
Billund

900 unge gav deres input til Billund Kommunes kommende ungepolitik

På en stor digitale opslagstavle gav campuseleverne input til temaerne: sundhed, trivsel og fællesskab, uddannelse, fritid og hverdagsliv samt helhed og sammenhænge i livet. Foto: Billund Kommune
Forbedret kollektive trafik, flere arrangementer på tværs af ungdomsuddannelserne, gratis sportsaktiviteter, studievenlige boliger, adgang til kreative værksteder og en cykelsti mellem Billund og Grindsted. Det er noget af det, som unge i kommunen ønsker sig.

Billund: Arbejdet med at lave en ungepolitik for Billund Kommune tog for alvor fart forleden, hvor godt 900 campuselever var inviteret til Magion for at sætte deres præg på politikken.

For at sætte diskussionerne i gang åbnede stand-up komiker Mikkel Rask arrangementet.

Men det var ikke kun hurtige replikker og skarpe vittigheder om livet som ung, der prægede eftermiddagen. Også Elisabeth Andreasen og Nikoline Toft, som til daglig er elever på henholdsvis Grindsted Gymnasium & HF og Erhvervsgymnasiet Grindsted, indtog talerstolen.

- Vi kan ikke som de eneste rådgive Billund Kommune om, hvad det er, vi unge har brug for eller mangler i vores hverdag. Derfor håber vi, at I vil gribe chancen for at blive hørt og få indflydelse, lød det fra de to unge medlemmer af styregruppen bag ungepolitikken.

Annonce
Ude ved de mange og lange rækker af borde tog flertallet af de unge opfordringen til sig og hev computere og mobiltelefoner frem for at idéudvikle. Foto: Billund Kommune

I er eksperterne

Formand for unge- og kulturudvalget, Stephanie Storbank, bakkede op:

- Vi vil gerne inddrage dem, der ved noget på det her område. Og her er I særligt vigtige. Det er jer, der er eksperterne, sagde hun ifølge en pressemeddelelse fra kommunen.

Forbedret kollektive trafik, flere faglige og sociale fællesarrangementer på tværs af ungdomsuddannelserne, flere og gratis sportsaktiviteter, studievenlige boliger, adgang til kreative værksteder og en cykelsti mellem Billund og Grindsted var nogle af campuselevernes ønsker til det gode ungeliv.

Deres idéer kommer nu til at indgå i arbejdet med første udkast af den nye ungepolitik.

Udkastet skal i høring og godkendes i unge- og kulturudvalget, inden ungepolitikken omsættes til konkrete tiltag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Sidder du også i haven i stedet for på festivalpladsen? Lyt til noget nyt - hvis du tør

Annonce