Annonce
Erhverv

Aarhus Kommune betaler vognmænd i coronakrise: Vejle gør ikke

I Aarhus Kommune har man taget en administrativ beslutning om at fortsætte visse betalinger til leverandører, selvom der ikke har været en ydelse i nedlukningen. Arkivfoto: Henning Bagger
I Aarhus Kommune vil man ikke risikere, at vognmænd bukker under på grund af coronakrisen.
Annonce

Vejle: Vejle Kommune betaler ikke vognmænd for at holde stille på grund af corona.

Selvom vognmændene er tvunget til det.

Det møder kritik fra tre vognmænd, som blandt andet står for at køre børn og specialbørn i skole for Vejle Kommune. Det kunne Vejle Amts Folkeblad fortælle tirsdag.

I Aarhus Kommune har man valgt en anden strategi. Her betaler kommunen fortsat for blandt andet specielkørsel, selvom chaufførerne stort set ikke kører i nedlukningen.

- Holdningen er, at vi vil holde hånden under vores leverandører. Vi har valgt at honorere dem, som om der var en ydelse. Vi står med et endnu større problem, hvis de bukker under på grund af den her virus, siger Steen Bligaard, der er sektionsleder af kørselskontoret i Aarhus Kommune.

Aarhus Kommune har også valgt at fortsætte betalingerne af en anden grund.

- Mange af vores borgere har behov for, at det er den samme velkendte chauffør, som henter dem og kører dem til træning eller til værkstedet. Vi mener ikke, at der er tale om force majure, der gør, at vi ikke kan betale vores leverandører på grund af corona, siger Steen Bligaard.

Annonce

En juridsk tvist

Vejle Kommunes borgmester Jens Ejner Christensen (V) forklarede tirsdag i avisen, at kommunen ikke sådan kan betale vognmændene.

- Det er en juridisk problemstilling, som vi har henvendt os til Kommunernes Landsforening (KL) med. Staten har hjemmel til at forudbetale regninger, og den samme hjemmel har vi ikke i kommunerne. Det er en af hovedproblematikkerne, sagde Jens Ejner Christensen.

Han kunne ikke kommentere på, hvordan Aarhus Kommune kan, når nu Vejle ikke kan, men han sagde, at han vil undersøge Aarhus-eksemplet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VEJLE For abonnenter

Totalt kaos på plejehjemmet: Mens deres 94-årige mor lå for døden, måtte Lone og Hanne hjælpe med at gøre rent og lave mad til hele afdelingen

Erhverv

Julefrokosten blev corona-aflyst: Personaleforening sender 160 medlemmer på restaurant i stedet

Danmark

Professor om coronavacciner: Den fulde effekt kommer først i sidste halvdel af 2021

Annonce