Annonce
Sport

AC Horsens lejer midtbanespiller ud

Peter Therkildsen har sagt farvel til AC Horsens. I resten af 2020 er han lejet ud til norske Haugesund. Arkivfoto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix
Peter Therkildsen er lejet ud til norske Haugesund for resten af året. Aftalen indeholder en købsoption.
Annonce

Horsens: Peter Therkildsen har lavet flere vigtige og flotte mål for AC Horsens.

Det seneste scorende han  til 3-2 i slutminutterne af opgøret mod Brøndby i sidste sæson og sikrede AC Horsens en meget let nedrykningspulje.

Men nu er Peter Therkildsen fortid i AC Horsens. Klubben har lejet ham ud til Haugesund i den bedste norske række. Lejeaftalen, der indeholder en købsoption, gælder for resten af året.

Peter Therkildsen skiftede fra Næstved Boldklub til AC Horsens i sommeren 2019, og her godt et år efter sætter han altså kursen nordpå til klubben, der ligger i det sydvestlige Norge.

Jonas Dal har i sin tid i AC Horsens ikke kigget ret meget i Peter Therkildsens retning. Jonas Gemmer har været forrest i køen som alternativ til Hallur Hansson og Bjarke Jacobsen på de centrale positioner på midtbanen, så i det lys er skiftet ikke den store overraskelse.

- Peter Therkildsen har været her i et års tid, og da han kom til klubben, blev der lagt en karriereplan, hvor han på nuværende tidspunkt skulle have været mere fast omkring holdet, hvilket han i øvrigt også har fortjent, men vi er stærkt besat på den centrale midtbane, siger Jonas Dal i en pressemeddelelse.

- Nu får han mulighed for at holde sig skarp i Haugesund, hvor han vil få flere chancer på førsteholdet end i AC Horsens, siger lyder det videre fra Jonas Dal.

Annonce

Brug for spilletid

Sports- og talentchef Niels Erik Søndergård glæder sig på Peter Therkildsens vegne.

- Der opstod en god mulighed for Peter Therkildsen, der kan se frem til spilletid i en klub, der har fulgt ham tæt. Der er flere danskere i klubben, der har et godt kendskab til dansk fodbold, så der er ingen tvivl om, at de har gjort et godt forarbejde. Opholdet i Haugesund vil være gavnligt for Peter, for han skal spille kampe for at udvikle sig endnu mere, og det får han mulighed for i Haugesund, siger Niels Erik Søndergård.

Peter Therkildsen hørte første gang hørte om Haugesunds interesse i sidste uge, og mandag var han i Norge for at få de sidste detaljer på plads.

Haugesund har i forvejen tre danskere i truppen. Det er Benjamin Hansen, Alexander Ammitzbøll og Mikkel Dessler.


Opholdet i Haugesund vil være gavnligt for Peter, for han skal spille kampe for at udvikle sig endnu mere, og det får han mulighed for i Haugesund.

Niels Erik Søndergård.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VEJLE For abonnenter

Totalt kaos på plejehjemmet: Mens deres 94-årige mor lå for døden, måtte Lone og Hanne hjælpe med at gøre rent og lave mad til hele afdelingen

Erhverv

Julefrokosten blev corona-aflyst: Personaleforening sender 160 medlemmer på restaurant i stedet

Danmark

Professor om coronavacciner: Den fulde effekt kommer først i sidste halvdel af 2021

Annonce