Annonce
Sport

AC Horsens risikerer straf: Der bliver slået hårdt ned på ølkast til pokalkampen mod VB

Pokalkampen mellem AC Horsens og Vejle Boldklub får et efterspil hos Fodboldens Disciplinærinstans, fordi nogle AC-tilhængere kastede med øl mod en spiller fra gæsteholdet. Foto: Morten Pape
Videogennemsyn skal bruges til at finde synderne, og så må AC Horsens afvente en eventuel konsekvens hos Fodboldens Disciplinærinstans.

Horsens: Pokalkampen mellem AC Horsens og Vejle Boldklub tirsdag aften var en intens og underholdende affære, og med forlænget spilletid fik de 3625 tilskuere også fuld valuta for entrebilletten.

Det var dog ikke alle, der kunne opføre sig ordentligt. I takt med, at gæsterne fra VB fik overtaget i den forlængede spilletid, blev VB's afgørende profil Allan Sousa overdænget med ølkrus inklusive indhold, da han skulle tage et hjørnespark med AC Horsens-tilhængerne stående lige i nakken på tribunen.

Kampens dommer Jørgen Daugbjerg Burchardt stoppede kampen i den forbindelse, og stadionspeakeren opfordrede flere gange til at stoppe det. AC Horsens' anfører Janus Drachmann måtte også ud og råbe højt af tilskuerne.

Annonce

AC Horsens kan på den baggrund ganske givet se frem til indberetning fra dommeren.

- Vi har heldigvis masser af videoovervågning af tribunen, så vi vil prøve at finde frem til synderne, siger AC Horsens' direktør Kristian Nielsen.

Bøde eller advarsel

Konsekvensen bliver formentlig en bøde, og hvis AC Horsens kan identificere ølkasterne, kan en eventuel regning sendes videre til dem. Under alle omstændigheder udløser det en karantæne i forhold til at komme på stadion.

Tendensen med ølkast har senest været til diskussion i forbindelse med landskampe i Parken. Her afventer Dansk Boldspil Union en bødesag fra det europæiske fodboldforbund UEFA på den konto fra de seneste landskampe.

DBU har allerede betalt adskillige tusinde kroner i bøde for ølkast under EM-slutrunden i sommer på eget græs.

Tre danske landsholdsfans fik tilbage i 2018 videresendt en bøde fra DBU på 65.000 kroner, fordi de blev taget i disciplinen ølkast i forbindelse med en landskamp mellem Danmark og Australien til VM i Rusland.

AC Horsens kan være heldig at slippe med en advarsel, da Fodboldens Disciplinærinstans alt efter alvoren af de enkelte sager uddeler en advarsel, hvis det er 12 måneder siden, at en klub senest har haft sager hos disciplinærinstansen af lignende karakter.

Til gengæld stiger bødestørrelse og eventuel straf ved gentagelsestilfælde.

Annonce

Vejlenser anholdt før kampen

Det var dog ikke kun på selve stadion, at stemningen var intens tirsdag aften.

Før kampen valgte Sydøstjyllands Politi at lave en såkaldt fan-walk, hvor de fulgte tilrejsende Vejle-fans fra banegården mod Casa Arena på Langmarksvej.

- I den forbindelse var der en 21-årig mand fra Vejle, der bestemt ikke kunne opføre sig ordentligt. På Nørretorv optrådte han særdeles aggressivt, han teede sig og skreg op. Han råbte rigtig grimme ord mod både politiet, andre fans og forbipasserende biler. Vi valgte at sigte ham for at forstyrre den offentlige orden. Han blev anholdt og fik altså ikke lov til at komme på stadion for at se kampen. Han blev løsladt senere på aftenen, fortæller vicepolitiinspektør Stig Simonsen fra Sydøstjyllands Politi.

Han oplyser, at den 21-årige også blev sigtet for at være i besiddelse af pyro-udstyr. Det samme blev en 35-årig mand fra Horsens, som havde taget pyro-udstyret med ind på stadion. Han kan nu se frem til at modtage en bøde.

Vi har heldigvis masser af videoovervågning af tribunen, så vi vil prøve at finde frem til synderne

Kristian Nielsen
Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet tror, at mindst 11 brande er påsatte: Der har været ild i naturen omkring Egtved flere gange i årets første måneder end i hele 2021

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

18-årig fik lumre sex-beskeder fra sin chef: - Episoden er yderst beklagelig

Egtved For abonnenter

Engang var det et helligt hus, men snart fyldes det med andre interesser: Bobby skal dog lige på jagt efter skejser først

Give

Mangeårigt byrådsmedlem var 'saftsuseme' skuffet efter sidste valg: I dag har han forliget sig med, at hans faste plads i lokalpolitik formentlig er fortid

Vejle Boldklub For abonnenter

VB henter nyt: Derfor ligner sommerens første forstærkning rent faktisk en forstærkning og ikke en lottekupon

Færre fugle, døve marsvin og flere invasive arter ved Vesterhavet: Forsker kalder planerne om 10.000 vindmøller i Nordsøen for 'verdens største marinbiologiske eksperiment'

Erhverv

Steffen går til stålet med ny butik i Vestbyen: Stjernekok kiggede forbi

Erhverv For abonnenter

Annette sælger butikken i Foldegade: 'Jeg savner simpelthen at komme til at bruge mine hænder igen. Nu skal det være'

Ekstremerne vinder i jagten på talent: Hvis du vil være noget for alle, er du ikke noget for nogen, mener Odense-direktør

Vejle

Morten D. D. boykotter DR: - I behøver ikke ringe en anden gang

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Vejle Boldklub

Så er den første nye på plads hos VB: Henter gammel kending og styrker midtbanen

Erhverv For abonnenter

Anders fik sin drømmeuddannelse i Hedensted, men nu bliver tilbuddet lukket: Der er for få studerende

Kultur

Butikken er forvandlet: Bydel får eget kulturhus med bibliotek, spilarkade og foredragssal

Annonce