Annonce
AC Horsens

AC Horsens ser på Aarhus-talenter

Mike Vestergaard, der spiller på futsal-landsholdet og Aarhus Fremads 2. divisionshold , fik chancen i AC Horsens' træningskamp mod AGF. Foto: Ole Nielsen
Træningskampen mod AGF, der blev tabt med 2-1, blev brugt til at se nærmere på tre spillere fra VSK og Aarhus Fremad.
Annonce

Aarhus: AC Horsens har som strategi at lede målrettet efter talenter i de lavere divisioner, som kan udvikles til superligaspillere. Hovedparten af spillerne i den nuværende førsteholdstrup er hentet til AC Horsens fra klubber i 1. eller 2. division.

Før denne sæson blev Jacob Linnet hentet i Brabrands 2. divisionstrup, og da AGF og AC Horsens mødtes i en træningskamp mandag fik tre andre aarhusianske talenter chancen for at vise sig frem i AC Horsens' gule trøje.

Kampen endte med et nederlag på 2-1. Mikkel Qvist bragte AC Horsens foran med 1-0 kort før pausefløjtet. Fra anden halvlegs start sendte David Nielsen 11 nye mand på banen i form af en opstilling, der for 90 procents vedkommende kommer til at ligne det hold, som AGF sender på banen mod Brøndby i den kommende runde.

Mod et AC Horsens-mandskab, hvor Michael Lansing i målet, nok bliver den eneste genganger i AC Horsens' startopstilling mod AaB på søndag, var det en ulige kamp, og på to scoringer af Bror Blume og Nicklas Helenius kort før tid, endte det derfor med en fortjent sejr på 2-1 til AGF.

AGF-AC Horsens 2-1 (0-1)

Træningskamp

Mål: 0-1 Mikkel Qvist (43.), 1-1 Bror Blume (73.), 2-1 Nicklas Helenius (87.)

AC Horsens: Matej Delac (Michael Lansing 46.), Jacob Linnet, Jacob Green, Mikkel Qvist, Jacob Torp (Kasper Engby 85.), Jeppe Kjær (Jacob Kongsmark 54.), Jonas Gemmer, Mike Vestergaard (William Førby 61.), Sebastian Avanzini, Nicolai Brock-Madsen (Frederik Jørgensen 46.), Matthias Præst (David Kruse 76.)

Annonce

Hårdt matchet

For AC Horsens' vedkommende handlede det mere om at give Nicklas Brock-Madsen en halvlegs kamptræning og at give reserverne nogle kampminutter i benene, og så fik Jacob Torp og Mike Vestergaard fra Aarhus Fremads tophold i 2. division chancen. Det samme gjorde Jacob Green fra VSK.

Med Mikkel Qvist og Jacob Linnet på banen gav det AC Horsens en startopstilling med fem aarhusianere.

Alle tre gæstespillere leverede en fin præstation omstændighederne taget i betragtning. De fik i flere perioder og sekvenser af kampen vist, hvorfor de kan være interessante på et højere niveau.

- Det er spillere, som vi følger, og da vi havde plads til at tage dem med i den her træningskamp, var det en oplagt mulighed for at se dem endnu bedre an, sagde Mads Lyng, der er assisterende manager i AC Horsens.

Mike Vestergaard, der også er en del af det danske futsal-landshold, spillede på den centrale midtbane, og fik blandet andet i første halvleg sat et par gode AC Horsens-angreb op.

Jacob Torp og Jacob Green spillede i AC Horsens' forsvarskæde som henholdsvis venstre back og stopper.

De havde nok at se til specielt i anden halvleg, og det blev ikke bedre af, at AC Horsens i de sidste 45 minutter sendte en lille håndfuld ungdomsspillere på banen.

- Vi fik det ud af kampen, som vi håbede på. Vores reserver fik en god oplevelse, og det blev matchet meget hårdt. Til sidst var spillerne så trætte, at de ikke engang havde kræfter til at cleare bolden, sagde Mads Lyng.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Efter stort corona-udbrud i Aarhus: Nu sender Sygehus Lillebælt også medarbejdere hjem

Annonce